Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Президент України Віктор Янукович застосував право вето до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» і повернув його до Верховної Ради України із своїми пропозиціями.

Прес-служба глави держави наводить такі основні причини рішення Президента.

По-перше, Законом звужуються права громадян щодо можливості прийняття участі в обговоренні при плануванні і забудові території.

По-друге, створюються можливості для втручання у виключну компетенцію органів місцевого самоврядування, у тому числі – по обмеженню компетенції сільських, селищних, міських рад щодо затвердження містобудівної документації, яка закріплена у Законі України «Про місцеве самоврядування в Україні».

По-третє, Закон не передбачає достатньої відповідальності за негативні наслідки, спричинені допущеними порушеннями будівельних норм, стандартів і правил у процесі проєктування, експертизі проєктів та будівництві об’єктів містобудування.

У своїх пропозиціях Президент України наполягає на обов’язковості врахування прав громадян, громад та місцевих рад під час підготовки містобудівної документації.

Крім того, Президент України наголосив на необхідності встановлення у Законі персоніфікованої відповідальності за негативні наслідки у разі порушення норм і правил, які регламентують діяльність у будівельній сфері.

Оскільки питання спрощення дозвільних та погоджувальних процедур у будівництві є надзвичайно важливими для розвитку економіки України, Глава держави наполягає на тому, щоб його пропозиції до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» були невідкладно розглянуті Верховною Радою України на наступному сесійному тижні.

Сьогодні ж, відбулося громадське пікетування адміністрації Президента Януковича з вимогою ветувати та відправити на доопрацювання за участі громадськості даний закон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *