Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Україна та Японія розвиватимуть співпрацю в рамках Кіотського протоколу
Україна та Японія розвиватимуть співпрацю в рамках Кіотського протоколу

Президент України Віктор Янукович сьогодні у Токіо під час виступу на українсько-японському бізнес-форумі, що відбувся у Японській федерації бізнесу «Кейданрен», запросив представників японського бізнесу до інтенсифікації  співробітництва з Україною у різних сферах. «Я покладаю велику надію, що інтерес японського бізнесу до України постійно зростатиме», – цитує слова Віктора Януковича прес-служба глави держави.

Говорячи про розвиток співпраці з японською стороною, Віктор Янукович підкреслив, що цього року ми будемо реалізовувати більшість проєктів з енергозбереження в рамках отриманих від японської сторони коштів згідно Кіотського протоколу. «Ми готові їх (проєкти) Японії презентувати – вони вже сьогодні  успішно реалізуються в Україні», – сказав Президент, наголосивши, що в Україні є усвідомлення: успішне втілення зазначених проєктів знаходиться серед пріоритетних напрямків економічного співробітництва з Японією, а також сприяє відновленню та зміцнення довіри до нашої держави як надійного інвестиційного партнера.

Україна, крім того, зацікавлена у співпраці з японською стороною щодо реалізації проєктів, спрямованих на забезпечення власними енергоресурсами. «Ми запрошуємо вас спільно з нами реалізовувати ці проєкти», – сказав Віктор Янукович, додавши, що йдеться, зокрема, про модернізацію українських теплових електростанцій, будівництво заводів із виробництва сонячних батарей та вітряних турбін, їх подальше встановлення як на території України, так і у наших сусідів.

Підсумовуючи результати офіційного візиту України до Японії, Президент України, Віктор Янукович, та Прем’єр міністр Японії, пан Наото Кан, обговорили поточний стан і перспективи двосторонніх відносин та обмінялися думками щодо глобальних питань.

[adsense size=’2′]

Серед іншого, два лідери визнали необхідність приділення уваги питанням зміни клімату і важливість двостороннього співробітництва у цій сфері, у т.ч. у рамках механізму спільного впровадження (СВ) та схеми зелених інвестицій (СЗІ), згідно з Кіотським протоколом. Президент Янукович високо оцінив екологічні інвестиції Японії в Україну і підтвердив зобов’язання Уряду України забезпечити належне та прозоре використання фінансових ресурсів за схемою зелених інвестицій, а також щодо виконання відповідних домовленостей з японською стороною в рамках СЗІ. Президент Янукович підтвердив рішучість у стислі терміни визначити конкретні проєкти за СЗІ, в яких на стадії реалізації будуть використані японські технології і досвід.

Відповідно до спільної заяви, лідери країн схвально оцінили результати 16-го засідання Конференції Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (РКЗК ООН) та 6-го засідання Конференції Сторін, що служить зустріччю Сторін Кіотського протоколу, які відбулися у листопаді-грудні 2010 року в м. Канкун, Мексика. Вони підтвердили підтримку збалансованому пакету рішень, ухвалених у Канкуні, на підставі елементів, зафіксованих у Копенгагенській  домовленості. Вони погодилися продовжувати взаємну співпрацю у напрямі скорішого ухвалення нового єдиного і всеохоплюючого правового документу, що визначатиме справедливі та ефективні міжнародні формати, в яких братимуть участь усі основні економіки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *