Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Верховна Рада України прийняла без обговорення поправок бюджет України на 2011 рік.

Відповідно до проєкту даного документу, представленого для другого читання, у 2011 році планується залучити до спеціального фонду державного бюджету України 180 мільйонів гривень за рахунок продажу квот на викиди парникових газів. Таким чином, орієнтовна кількість одиниць встановленої кількості, що може бути продана в наступному році, становить близько 1,8 мільйона.

Кошти від продажу частин встановленої кількості викидів парникових газів, передбаченого статтею 17 Кіотського протоколу до Рамкової конвенції Організації Об’єднаних Націй про зміну клімату, мають зараховуватися на окремі спеціальні рахунки Державної казначейської служби України у публічному акціонерному товаристві “Державний експортно-імпортний банк України”, які є доступними міжнародним аудиторам, та зберігаються у валюті, а за необхідності зазначені кошти конвертуються у гривню безпосередньо перед використанням.

[adsense size=’2′]

Залишки коштів, отриманих від продажу частин встановленої кількості викидів парникових газів, Державне агентство екологічних інвестицій України у 2011 році має спрямувати виключно на державну підтримку заходів, спрямованих на зменшення обсягів викидів (збільшення абсорбції) парникових газів та розвиток міжнародного співробітництва з питань зміни клімату. Загальний обсяг уже залучених в рамках міжурядової торгівлі викидами коштів становить близько 4,5 мільярдів гривень, однак інформації щодо витрачених в 2010 році коштів Державне агентство екологічних інвестицій поки що не оприлюднювало. Разом з тим, враховуючи пізній старт проєктів в рамках схеми зелених інвестицій, очевидно, більшість коштів буде витрачена вже в наступному році.

За інформацією Держагентства екологічних інвестицій, у середині січня наступного року планується здати перший об’єкт, утеплений за програмою теплової санації, що фінансується в рамках схеми зелених інвестицій. Раніше Зелена Хвиля повідомляла, що затверджено ряд проєктів схеми зелених інвестицій, серед яких проєкти із утеплення будівель та проєкт будівництва очисних споруд по очищенню шахтної води шахти ім.П.Л. Войкова, м. Свердловськ. Нагадаємо, що перші угоди про продаж одиниць встановленої кількості були укладені ще в березні 2009 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *