Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Велодоріжки Львова
Велодоріжки Львова - о км.

«Чекати міфічних планів розвитку велосипедного руху у Львові, транспортної схеми велодоріжок дуже довго, і не відомо коли, це буде. Велосипедистам треба реально починати цю роботу, для цього немає перепон», – зазначив 1 вересня під час прес-конференції щодо завершення проєкту «Коригування генерального плану м. Львова» начальник управління архітектури Львівської міської ради Юрій Криворучко.

Ю.Криворучко зазначив: “Я мав розмову з представниками асоціації роверистів. Я їм казав – знайдіть спонсора, купіть бочку жовтої фарба, і давайте на вихідних підемо прокладати маршрут, наприклад від пам’ятника Грушевського до Оперного театру. Буде жовта смужка, люди з часом звикнуть, що за цією смужкою їздять роверисти. Якщо вийде, можна буде подумати, як зробити спуски з бордюрів, щоб можна було їздити. А після того можна буде нормативно – рішенням виконкому чи ухвалою сесії закріпити цю доріжку”.

Начальник управління архітектури Львівської міської ради додав: “Якщо велосипедисти хочуть велодоріжки, треба братися до цього і просто їх робити. Влада допоможе”.

Сказано – зроблено.

Велодоріжкам Львова - бути!
Велодоріжкам Львова - бути!

8 вересня на узбіччі проспекту Свободи велолюбителі Львова малювали велосипедну розмітку та звернення до міської влади. Дехто з учасників уже встиг її охрестити велодоріжкою імені Андрія Садового.

Перша велодоріжка Львова
Перша велодоріжка Львова - неофіційна.

Маркування спеціально наносили недбало, кривими лініями, без точних обрахунків та вимірів.

За словами велосипедистів, це має символізувати ставлення влади до питання велоінфраструктури міста. Також, крива лінія велодоріжки має показувати як велосипедистам доводиться маневрувати поміж нелегально припаркованими авто на забитих заторами вулицях. Завершивши розмічати, учасники проїхали колоною по першій промаркованій велодоріжці у Львові.

Прокоментувати дії велолюбителів Зелена Хвиля попросила президента клубу велотуристів-друзів природи «Рух», Анатолія Яремчишина:

“Наші проблеми з велодоріжками можня пояснити безвідповідальністю міської влади, яка обіцяла впроваджувати концепцію велоінфраструктури паралельно з реконструкцією вулиць, що інтенсивно проводиться зараз в місті. А точніше безвідповідальністю міського голови А. Садового, який тільки піариться на велоінфраструктурі, проте забуває про обіцяне і навіть про підписану ухвалу сесії про створення велодоріжок. Очевидно особистої користі він у цьому не бачить, і в цьому головна загроза для просування справи. Але скоро вибори і побачимо, як розвиватимуться події далі.”

Відео сюжет телеканалу ZIK.

Більше інформації про велосипедний рух у Львові шукайте на сайті “Ровером по Львову“.

Нагадаємо, у Києві нещодавно розпочали будівництво першої офіційної велодоріжки міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *