Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

В рамках підготовки Києва до чемпіонату Європи з футболу 2012 року міська влада планує привчити столичних водіїв не виїжджати на крайню праву смугу — це буде дорога лише для автобусів і тролейбусів. Крім того, кінця цього року і протягом наступного в місті планують оновити парк автобусів, тролейбусів і “витіснити” маршрутки з центру міста.

Як розповів “Хрещатику” заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, якщо громадський транспорт матиме перевагу в порівнянні з іншими учасниками дорожнього руху, то комфорт забезпечать не лише футбольним фанатам, а й кияни це оцінять і “пересядуть” із маршруток і власних авто до автобусів і тролейбусів. “У європейських столицях у години пік також виникають пробки,— каже Анатолій Голубченко,— водночас автобуси вільно рухаються по своїй смузі, на яку ніхто з водіїв приватного транспорту не виїжджає, бо за це порушення діють драконівські штрафи”.

Без збільшення адміністративної відповідальності за виїзд на “автобусно-тролейбусну” смугу цієї проблеми не розв’язати і в Україні. Як зауважив головний інспектор департаменту ДАІ ГУ МВС України в Києві Станіслав Мізін, нинішні суми штрафів для багатьох водіїв не перепона, аби залишати авто на крайній правій смузі. Треба також вносити зміни до законодавства й узаконити роботу евакуаторів. Хоча в мерії визнають, що лише каральними методами рух на автошляхах не впорядкувати — треба паралельно будувати нові автомобільні розв’язки, стоянки й підземні паркінги.

Найближчим часом управління ДАІ в Києві розгляне транспортну схему міста і визначить, на яких автомагістралях столиці вже незабаром можна відвести крайню праву смугу лише для громадського транспорту.

Читайте також про екологічні поради для водіїв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *