Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Поважайте велосипедистів на дорозі. Поради водіям авто
Поважайте велосипедистів на дорозі. Поради водіям авто

Поради водіям авто, які забезпечать дружній рух автомобілістів та велосипедистів на дорогах. Поради зібрані на блозі “Ровером по Львову“. Перші велодоріжки в Україні лише починають будуватися (у Києві, у Львові), тож дотримання порад допоможе значно зменшити кількість ДТП за участю велосипедистів.

  • перше на що хочеться звернути увагу водія – уважно оглядай ситуацію на дорозі. Якщо ти краєм ока побачив, що з-за повороту не мчиться велике авто, то це не означає, що звідти не виїде велосипедист. Пам’ятай про це. Велосипедист уважно слідкує за дорожньою ситуацію і для уникнення небезпеки завжди намагається встановити зоровий контакт з водієм. Зверни на це увагу.
  • Друге: не роби різких поворотів праворуч перед велосипедистом. Саме ця помилка найчастіше приводить до ДТП, і часто травматичних. Коли при під’їзді до повороту бачиш перед собою велосипедиста, то краще зменш швидкість і зачекай поки він проїде поворот або ж подасть сигнал про те, що він теж повертає.
  • Третє: не намагайся “проскочити” перед велосипедом, коли той їде головною дорогою. Його швидкість може бути більшою, ніж тобі може здаватись. Проігнорувавши правило “Дати дорогу” ти можеш спровокувати ДТП або ж екстренне гальмування велосипедиста. На великій швидкості, нерівному чи мокрому дорожньому покритті це може бути небезпечним для велосипедиста.
  • Четверте, перед тим, як збираєшся відкрити двері і вийти з авто, уважно глянь у дзеркало заднього виду – біля тебе може проїжджати велосипед. Неуважно відкриті тобою дверцята можуть коштувати велосипедистові здоров’я, а тобі оплати курсу його лікування.
  • П’яте, на швидкісних магістралях, автострадах подавай короткий попереджувальний звуковий сигнал про те, що наближаєшся до велосипедиста. Це зверне його увагу. Але не треба зловживати звуковими сигналами – це навпаки заважає і може заскочити зненацька. До того ж, пункт 9.5 ПДР забороняє подавати звукові сигнали у населених пунктах, окрім випадків, коли без цього неможливо запобігти дорожньо-транспортній погоді. Не нехтуй цим пунктом – він важливий не тільки для велосипедистів.
  • Шосте, при обгоні велосипедиста намагайся тримати максимально безпечну дистанцію. Зазвичай, велосипедист намагається їхати прямо та не робити різких поворотів чи інших маневрів. Тим не менше, безпечна відстань дозволить тобі не хвилюватись за різкі рухи велосипедиста.

Читайте також поради водіям щодо економії пального.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *