Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Китай, як і деякі інші країни, що розвиваються, демонструють фантастичні темпи економічного зростання й перетворюються на новий центр впливу у світі.

Споживання енергії в Китаї та США
Споживання енергії в Китаї та США

Так само стрімко зростає споживання енергії в Китаї. За попередньою інформацією Міжнародного енергетичного агентства у 2009 році Китай виперидив США за кількістю спожитої енергії. З 2000 року споживання енергії в Китаї подвоїлося, а зважаючи на доволі низький рівень споживання енергії на одиницю населення та велику кількість населення, буде стрімко зростати й надалі.

Однак, ціна, яку Китай та китайці платять за таке зростання, на думку багатьох експертів, є дуже високою. Небачені раніше темпи економічного зростання спричинили й небачене навантаження на природне довкілля та масу екологічних проблем.

Незважаючи на значні кроки в розвитку відновної енергетики, енергетика Китаю більшою мірою базується на вугільних електростанціях, робота яких спричиняє значне забруднення повітря.

Не дуже миловидний краєвид, чи не так? Лише минулого місяця в країні відбулися найбільший за останні роки вилив нафти після вибуху нафтопроводу у місті Даліан, незаконний скид 500 кубічних метрів токсичних стічних вод із шахти для добування міді в річку Тінг, що викликало загибель майже 2 тисяч тонн риби, та масштабна пожежа на фабриці із виробництва пластику.

За інформацією агентства Bloomberg, кількість різноманітних аварій та інцидентів, що мали негативний вплив на довкілля, подвоїлася за 6 місяців 2010 року. “Швидке економічне зростання призводить до зростаючої кількості конфліктів із здатністю природного довкілля до поглинання”, – цитує агентство слова міністра охорони довкілля Китаю.

Економічне зростання Китаю супроводжується зростанням забруднення повітря та водних ресурсів, а також кількості спричинених цими чинниками захворювань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *