Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Голова НАЕР провів нараду з міністерствами та відомствами щодо стану виконання Державної цільової економічної програми енергоефективності на 2010-2015 роки.

Відкриваючи нараду Голова НАЕР Микола Пашкевич зазначив, що від того як у 2010 році будуть підготовлені та реалізовані проєкти, в рамках Програми, буде залежати подальший об’єм бюджетного фінансування на наступні роки. «Від ефективності впровадження проєктів, які визначені Програмою на поточний рік, зокрема щодо проведення санації у бюджетній сфері, в подальшому залежить та робота, яка необхідна для зменшення енергоємності в цілому по країні. Саме тому, ми маємо показати, що у нас є всі можливості для цього: і технології, і обладнання, і готові проєкти», акцентував він.

Голова НАЕР проінформував учасників наради, що у випадку відсутності можливості завершити реалізацію тих чи інших проєктів до кінця поточного року, їх впровадження буде перенесено на наступний рік, але за умови завчасно наданих пропозицій.

За словами Миколи Пашкевича особливу увагу необхідно приділити економічній складовій, а саме терміну окупності проєктів.

Також, учасників наради проінформовано, що для отримання бюджетного фінансування на санацію будівель вони мають у найкоротші терміни подати НАЕР листи з пропозицією на отримання коштів. В матеріалах необхідно вказати перелік проєктів та їх характеристики. Для подальшої роботи необхідно підготувати та підписати з НАЕР двосторонню угоду щодо практичного впровадження проєктів.

Нагадаємо, 10 серпня Микола Пашкевич розкритикував дії місцевої влади щодо реалізації програми з енергоефективності, оскільки станом на 9 серпня було прийнято лише 9 регіональних програм енергоефективності, а більшість поданих проєктів практично не відповідають встановленим вимогам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *