Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

За інформацією Асоціації велосипедистів Києва, перший заступник голови КМДА Олександр Попов пообіцяв виконати обіцянки Леоніда Черновецького щодо створення велодоріжок.

Про це повідомили київські велосипедисти, які в суботу провели під стінами київської мерії акцію «Велонаїзд».

Під час пікетування велосипедистів запросив до себе в кабінет перший заступник київського міського голови Олександр Попов. Активісти пред’явили йому свої вимоги та надали для ознайомлення офіційні документи щодо велодоріжок, прийняті мерією та Київською міською радою у 2007-2009 роках.

Велонаїзд під стінами КМДА
Велонаїзд під стінами КМДА

Під час розмови Попов подзвонив директору КП «Київавтодор» Георгію Глінському і після цього повідомив, що у цьому році можливо прокласти велодоріжки на проспекті Бажана, Дніпровській Набережній, вулиці Здолбунівській та майбутньому залізничному мості біля Дарницького мосту.

Після акції велосипедисти проїхали до моста Патона і поклали квіти на місце, де тиждень тому загинув велосипедист Іван Поляков. 2 серпня о 01:50 його збив водій автомобіля КІА і після цього стверджував, що велосипедист сам винен, бо «виляв» по дорозі.

Місце загибелі велосипедиста
Місце, де загинув велосипедист

«Те, що нам запропонували в мерії – не зовсім те, чого ми прагли. Всі три вулиці, які назвали в «Київавтодорі» для першочергового облаштування велодоріжок – це лівий берег. На новому залізничному мості обіцяють відкрити тільки залізничні колії до кінця цього року, а автосмуги і, відповідно, тротуар із велодоріжкою – через кілька років. Таким чином, мости, правий берег та центр міста й надалі лишаються мало придатними для руху велосипедистів», – каже голова Асоціації велосипедистів Києва Віктор Загреба.

Нагадаємо, велосипедисти вимагали до 1 жовтня побудувати велодоріжки на мостах Патона і Московському, до 1 червня 2011 – побудувати перші 50 км доріжок, до квітня 2012 – повністю виконати програму по облаштування велодоріжок (це 168 км). Для облаштування велодоріжок є усі необхідні документи: розпорядження мера №866 від 01.07.2007, Програма облаштування та розвитку велосипедних доріжок у Києві, затверджена рішенням Київради від 24 грудня 2009 року. Загальна вартість будівництва усіх велодоріжок підрахована у програмі – це близько 100 мільйонів гривень.

Київ - місто без велодоріжок
Київ - місто без велодоріжок

Фото Віктора Крука, Григорія Коломицева та Асоціації велосипедистів Києва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *