Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

За інформацією МінЖКГ, в рамках виконання проєкту USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» ВБО «Інститут місцевого розвитку» підготовлено практичний посібник «Енергоефективний будинок крок за кроком. Крок перший: створення ОСББ», який послідовно та змістовно описує дії ініціативної групи мешканців будинку під час створення юридичної особи – об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Метою підготовки посібника є надання комплексних знань стосовно профільного законодавства, процедури створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та надання практичних порад стосовно реєстрації такого об’єднання.

Матеріал, узагальнений та викладений на сторінках цього посібника, стане корисним усім, хто залучений до процесу створення об’єднань співвласників багатоквартирного будинку як найбільш ефективного механізму формування інституту власників житла в Україні, а саме: співвласникам багатоквартирних будинків, які планують створити ОСББ; управителям, державним службовцям, співробітникам служб, сфера діяльності яких розповсюджується на забезпечення роботи житлово-комунального господарства країни. Посібник також може бути корисним для викладачів і студентів вищих навчальних закладів, використовуватися в програмах підвищення кваліфікації керівних працівників та спеціалістів сфери житлово-комунального господарства та органів місцевого самоврядування.

Посібник складається з трьох розділів. В першому розділі підручника надано загальний план дій та деталізована схема створення ОСББ. Матеріали, підготовлені авторами підручника, базуються на чинному законодавстві України.

Другий розділ підручника містить підготовлені фахівцями проєкту зразки документів, що на різних етапах створення ОСББ є необхідними для проведення засідань ініціативної групи, установчих зборів, голосування, складання списків власників, ведення протоколів засідань та зборів, підготовки статуту, запитів до державних установ тощо. Фахівці Проєкту також пропонують можливі альтернативні варіанти редакції статей статуту, посилаючись на нормативні та законодавчі акти, надають необхідні пояснення та рекомендації щодо підготовки різноманітних установчих паперів.

Третій розділ посібника викладено в вигляді питань та відповідей, які найчастіше задають пересічні громадяни під час проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи зі створення ОСББ.

Під час підготовки посібника проаналізовано та використано досвід створення ОСББ в Україні. Посібник базується на чинному законодавстві України та має практичну цінність.

Видання розглянуто та схвалено на засіданні Науково-технічною ради Міністерства з питань житлово-комунального господарства України 27 липня 2010 р., рішенням якої доручено забезпечити його розповсюдження між органами місцевого самоврядування, місцевими органами виконавчої влади, громадськими організаціями тощо.

Посібник можна завантажити тут pos.pdf [672 Kb]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *