Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

За інформацією сайту UA-Energy.org,  в Україні розпочато дослідження кращих практик з енергозбереження у житлово-комунальному господарстві на місцевому рівні. Дане дослідження здійснююєься Консалтинговим об’єднанням “Центр громадської експертизи” (м. Київ) за підтримки Міністерствa з питань житлово-комунального господарства України. Дослідження проводиться в межах проєкту “Кращі практики енергозбереження на місцевому рівні”, що фінансується Фондом “Східна Європа”.

Метою дослідження кращих практик є створення основи для реалізації проєктів та поширення наявного успішного досвіду щодо впровадження енергозберігаючих технологій в житлово-комунальному господарстві міст України. Воно передбачає збір інформації про кращі практики й існуючі проєкти в сфері енергозбереження й енергоефективності на місцевому рівні, її узагальнення та подальше широке оприлюднення. Основним пріоритетом дослідження є виявлення проєктів, які успішно реалізовані й уже призвели до відчутних результатів в одних містах та досвід яких можe бути використано в інших містах і регіонах України.

Додатково проєкт “Кращі практики енергозбереження на місцевому рівні” спрямовано на пошук можливостей для допомоги українським містам в підготовці проєктів і бізнес-планів для залучення бюджетного фінансування та інвестицій на реконструкцію об’єктів житлово-комунального господарства та підвищення його енергоефективнсоті.

Діяльність проєкту зосереджуватиметься на декількох рівнях: центральному, що передбачає взаємодію з Міністерством з питань житлово-комунального господарства України під час відбору регіонів та міст для охоплення в межах дослідження; регіональному, на якому здійснюватиметься моніторинг інформації про існуючі кращі практики у сфері енергозбереження; та місцевому, що полягає у безпосередньому вивченні та описі кращих практик енергозбереження.

В межах дослідження планується охопити щонайменше 16 регіонів та близько 40 міст України. Зібрана таким чином інформація буде використана для більш широкого аналізу ситуації щодо впровадження енергозбереження та енергоефективності у житлово-комунальному господарстві міст України.

За результатами реалізації проєкту планується сформувати та оприлюднити базу даних з описом перспективних для впровадження проєктів, а також кращих практик щодо енергозбереження у житлово-комунальному господарстві міст України.

Форма для підготовки стислого опису кращих практик додається.

За більш детальною інформацією звертайтеся до Директора проєкту Любомира Чорнія (тел. 093-2460246, ел. пошта: liubomyr.chornii@expertise.org.ua)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *