Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Національний ліс (The National Forest) – це екологічний проєкт у Центральній Англії під управлінням Національної лісогосподарської компанії. З метою створення нового національного лісу на території північного Лестершира, південного Дербішира та південно-східного Стаффордшира засаджено близько 520 квадратних кілометрів лісу.

Першедерево в Національному лісі було посаджене більше 25 років тому.

Найчастіше висаджуються: англійський дуб, ясен, тополь, кесарська сосна і шотландська сосна.

Національний ліс: до і після. Фото: theguardian.com

Головна ідея проєкту – перетворити індустріальний ландшафт у ліс. Крім того, нові насадження покращують добробут людей і розширюють територію дикої природи.

Колишній шахтар Грем Найт стверджує, що лісовий проєкт перетворив територію, спустошену шахтами, у яскраве місце для проживання.

Джон Еверітт, керівник Національної лісогосподарської компанії, стверджує, що простий акт посадки дерев викликав запаморочливий перелік виграшних вигод. Вигоди для регіону включають розвиток туризму, процвітання дикої природи, проєкти з управління повенями, поліпшення здоров’я та добробуту, а також побудову будинків та створення робочих місць.

За підрахунками компанії, яка очолює проєкт, ліс приваблює 7,8 мільйонів відвідувачів на рік. Така кількість туристів призвела до виникнення 5000 нових робочих місць.

Але деякі з найважливіших переваг важко виміряти кількісно.

За словами Джона Еверітта, у людей є почуття гордості за це місце і почуття добробуту.

Територію проєкту «Національний  ліс» займають змішані ділянки: зрілих лісів та молодих дерев, лісів змішаних з сільськогосподарськими угіддями та пасовищами, а також міста та села.

Завдяки лісу відновлюється біорізноманіття. Наприклад, відновилася популяція видри.

Поява нових дерев також сприяє управлінню повенями, очищенню річок та струмків.

На жаль, незважаючи на результати проєкту та ентузіазм учасників, обсяги висадки дерев у Великій Британії знизилися. Останнім часом засаджується приблизно 6000 гектар на рік. Хоча у 1970-1980-х роках висаджувалося у середньому 25 000 гектарів.

Тим не менш, планується розширення проєкту «Національний ліс». Відбудеться це за рахунок створення спеціальних навчальних курсів, метою яких є навчити дітей цінувати довкілля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *