Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Велодоріжки в Києві в 2011 році збудують... "за можливості"
Велодоріжки в Києві в 2011 році збудують... "за можливості"

Як повідомляє Асоціація велосипедистів Києва, столична мерія оприлюднила розпорядження про облаштування велосипедних доріжкок на вулицях, які будуть реконструйовані чи побудовані у 2011.

Щоправда, у документі вказується, що будувати велодоріжки будуть «за можливості», і якщо це відповідатиме Державним будівельним нормам України. Така умова дає змогу проігнорувати розпорядження або зробити його виконання неякісним.

Наразі у Державних будівельних нормах (ДБН) передбачена ширина двосторонньої велодоріжки – тільки 1,6 метра, а цього недостатньо для зручної роз”їзду двох велосипедистів. Інша проблема – наносити на асфальт зображення велосипеда, як це роблять скрізь в Європі, необов”язково, адже цього правила також немає у ДБН.

“Будівництво велодоріжок має відбуватися комплексно, а не там, де зараз якраз реконструюють дорогу. Не виключено, що у 2011 році у Києві дійсно з”являться 20 кілометрів велодоріжок, але існує велика ймовірність, що ці 20 кілометрів будуть розкидані по одному кілометру по всьому Києву. Не треба будувати, аби де – треба вивчити досвід іноземних проєктувальників велодоріжок і зробити краще, ніж вони”, – зауважує голова Асоціації велосипедистів Києва Ірина Бондаренко.

Вона звертає увагу, що Київська міська рада ще рік тому затвердила Програму облаштування велодоріжок у місті Києві, і що досі жоден веломаршрут з Програми не був побудований. Натомість, окремо від Програми, з”явилася перша велодоріжка на вулиці Здолбунівській.

Про те, що велодоріжки з’являться в місцях реконструкції доріг, ще раніше переконував керівник столичної адміністрації Олександр Попов. Він пообіцяв щонайменше 20 кілометрів нових велосипедних доріжок, які побудують в Києві у 2011 саме в місцях реконструкцій доріг і вулиць. Поки що не відомі адреси всіх вулиць, де буде проходити реконструкція в 2011 році, але Попов оголошував, що це буде вулиця Горького, проспект Бажана і частина проспекту Перемоги.

Як повідомили в Головному управлінні транспорту міста Києва, кошти на ці цілі в бюджеті уже закладені.

До речі, в Україні уже з”явився якісний переклад книжки німецьких проєктувальників велодоріжок, і наші чиновники теж можуть ним скористатися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *