Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

20 березня 2023 року екоосвітня тренерка Ірина Санковська, членкиня ГО УЕК «Зелена хвиля», для педагогів початкової школи Чернівецького ліцею №20 провела тренінг «Кліматична освіта для всіх і кожного: граючи -навчаємось».

У Всесвітній день Землі спікерка наголошувала на вибудові взаємозв’язку в системі  “людина – навколишнє середовище”, як одного із найголовніших пріоритетів людства XXI століття.

Під час інтерактивної частини тренінгу учасники здійснили Екокрокування: грали у дії для збереження» (врятую рибку,  моя особиста пляшечка, зміню лампочку, дії для світла, потрібні (виважені) покупки, моя екоторба, цікаве сортування). Брали участь в екологічній грі від ГО УЕК «Зелена хвиля» «Водний відбиток», авторській грі «Енерголото» та запропонованих тренеркою вправах «Віртуальна вода», «Компостуймо». Ознайомилися із сучасною дитячою літературою на екологічну тематику.

Відгук про гру «Водний відбиток» вчительки початкових класів Тимчик Тетяни:

Безперечно, найцікавішим інструментом екологічного впливу є гра «Водний слід». Вона актуальна для дітей, тому що щодня вони споживають різноманітну їжу і не замислюються скільки віртуальної води йде на її «шлях» до столу. Цей інструмент розвиває у дітей не тільки потребу в здоровому харчуванні. Дає також певні знання, досвід, виховує фінансову грамотність. Вчить бути відповідальним, економити водний ресурс та робити щось для природи.

 

Відгуки про гру «Водний відбиток» вчительки початкових класів Косташ Олесі:

Ніколи не замислювалася над поняттям «Водний слід» («Water Footprint»), який відображає обсяг води, що витрачається природою. Але сьогодні, завдяки пані Ірині, мала змогу детальніше заглибитись у це поняття.

Під час тренінгу я переконалися,  що всі ми споживаємо надто багато води, навіть більше, ніж наша планета може відновити й очистити. Думаю, що не помилюсь, якщо скажу, що всі ми схильні думати, що брак питної води — проблема інших країн, лише не України. Але, на жаль, це не так. Хоча ми ще й не відчуваємо цього щодня, але тиск на наші прісноводні запаси та навколишнє середовище збільшується.

 

Відгуки про гру «Водний відбиток» Олієвської Наталі:

Граючи в гру, я зрозуміла як багато, виявляється, «вкладено» природою в найзвичайніші овочі та фрукти. Згадала, що не завжди все, що купую, використовую. Вирішила, що купуватиму менше продуктів, на виробництво яких витрачається вода та енергія, адже це сприятиме зменшенню мого водного та екологічного сліду.

Відверто здивована, що у форматі такої простої гри і так легко можна передати дітям і дорослим настільки складну і важливу інформацію.

Вдячна за зустріч та залучення до такої діяльності.

 

Шана і подяка пані Ірині, за її вклад у розвиток екологічної освіти учнів та вчителів. За креативний та неординарний підхід, за вміння зацікавити і спонукати до роботи, за відкритість до слухачів та легкість у спілкуванні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *