Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Чи любите ви екологічні ігри так сильно, як ми? Тоді раді повідомити вам про початок проєкту, що має на меті створення мережі фасилітаторів еко-ігор у формальній та неформальній освіті в Україні. Проєкт триватиме до березня 2019 року і включає проведення серії з 5 тренінгів з екологічних ігор для майбутніх фасилітаторів. У період з кінця вересня по грудень 2018 в Києві та регіонах ми плануємо навчити щонайменше 40 активістів, які отримають базові навички проведення еко-ігор та будуть забезпечені необхідними методичними матеріалами для подальшої роботи.

Чому ігри? За 15 років використання ігрового методу в еко-освітній діяльності ми переконались, що під час гри занурюєшся у проблему набагато глибше, ніж під час звичайної доповіді або презентації. Прагнення виграти, живе спілкування активізує пошук зв’язків між теоретичним знанням й особистим досвідом, власним життям. Це «зачіпає» і спонукає шукати можливі рішення далі, після завершення гри.

Проєкт виконується за підтримки Deutsche Bundesstiftung Umwelt DBU, Humboldt University Berlin (Німеччина), NGO “Ecovisio” (Молдова) у співпраці з партнерскою мережею «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні».

Що ми пропонуємо?     

Один день тренінгу із настільної рольової гри “Keep cool” (з англ. Не гарячкуй!) з міжнародних кліматичних переговорів, розробленої у Потсдамському інституті досліджень впливів клімату (Німеччина) у 2004.

Зміст і тематика: 3-6 команд представляють конкуруючи групи країн, що мають знайти баланс між підтриманням стану світового клімату та власними економічними інтересами. Мета гри – практична демонстрація особливостей і складнощів міжнародних відносин у сфері вирішення глобальної проблеми зміни клімату.

Технічні вимоги: Вік гравців: 13 років – дорослі. Кількість гравців: 6-25. Час необхідний для гри: 90 хв.

Більше про гру можна дізнатись на сайті наших партнерів, NGO “Ecovisio”, Moldova (англійською, румунською та російською): http://www.ecovisio.org/ru/keep-cool

Другий день включатиме тренінг по фасилітації трьох настільних рольових еко-ігор розроблених у 2015-16 експертами партнерської мережи «Освіта в інтересах сталого розвитку в Україні»:

  • Зелене місто майбутнього

Гра на тему екологічного стилю життя у місті.  Ігрове поле являє собою схему міста з п’ятью проблемними зонами: Житлова, Транспорт, Відпочинок, Школа, Покупки. Треба пройти із клітинки «Старт» до «Фініш» у будь-якій послідовності й вирішити проблеми кожної зони шляхом вибору готового рішення зі списку більш і менш екологічних варіантів. Гра доступна до завантаження за посиланням.

Технічні вимоги. Вік гравців: учні молодших, середніх та старших класів. Кількість гравців: 3-4 особи на один комплект карток. Час: 20-30 хв.

  • Зелений менеджер

Команди представляють уряди певних країн, намагаючись забезпечити добробут та процвітання країни, водночас знижуючи викиди вуглекислого газу. Учасники зможуть відчути усі складнощі формування “зеленої” політики та зрозуміти принципи впровадження Рамкової конвенції ООН про зміну клімату на національному рівні. Більше інформації про гру за посиланням.

Технічні вимоги: Вік гравців: 15 років – дорослі. Кількість гравців: 15-25. Час: 2 шкільних урокі та перерва, або одна університетська «пара» (1год. 20 хв.)

  • Мережа життя

Гра демонструє важливість взаємозв’язків у різних екосистемах, проблему біорізноманіття та типових загроз для нього, а також надає інформацію про типові й рідкісні види флори і фауни в Україні. Виграє той, хто розробить найскладнішу екосистему з найбільшою кількістю ланок. Завантажити: правила гри, ігрові картки.

Технічні вимоги: Вік гравців: 15 років – дорослі. Кількість гравців: 2-15. Час: 20-45 хв.

Додатково у другий день Ви отримаєте: друковану версію посібника з кліматичних еко-ігор «Граючи, змінимо світ», мультимедійний посібник «Крок за кроком» (на флеш-носії), а також навчально-методичний комплекс «Зелений пакет» (на компакт-диску), доступні в нашій організації для вільного розповсюдження в обмеженій кількості.

ПОДАТИ заявку на участь у тренінгу можна до 31 вересня 2018, заповнивши форму за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *