Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Забруднення повітря є серйозним ризиком для здоров’я людини та навколишнього середовища. Нова інтерактивна мапа показує якість повітря у містах та регіонах Європи в режимі реального часу.

Мапа якості повітря. Джерело: Еuronews

Новостворена мапа названа «Європейський індекс якості повітря» використовує щогодинні дані із понад 2000 станцій моніторингу якості повітря в Європі і дозволяє користувачам з’ясувати, чи безпечним є повітря, яким вони дихають.

Якість повітря оцінюється із урахуванням вмісту п’яти ключових забруднюючих речовин, які шкодять здоров’ю людей та навколишньому середовищу: твердих частинок PM2.5 і PM10 (пилу), озону (O3), діоксиду азоту (NO2) та діоксиду сірки (SO2).

Найчистіше повітря фіксується у Швеції, Норвегії та Фінляндії.

Запуск мапи відбувся після оприлюднення щорічної доповіді «Якість повітря в Європі». 

На мапі колами позначені станції моніторингу якості повітря. Колір відповідає індексу якості повітря на цій станції. Ситуацію з якістю повітря на кожній станції моніторингу описує індекс, який враховує п’ять ключових забруднювачів. Такий індекс дозволяє користувачам краще зрозуміти поточну якість повітря в окремих країнах, регіонах та містах.

Стандарти якості повітря для короткострокових (погодинних / щоденних) та довгострокових (річних) рівнів якості повітря встановлені законодавством Європейського Союзу.

На жаль, наразі на мапі неможливо перевірити якість повітря в Україні, але українські розробники також створюють подібні сервіси.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *