Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Експерти журналу Clean Tech визнали ГО «УЕК «Зелена Хвиля» однією з найкращих громадських екологічних організації України. Відповідна стаття «Двигатели зеленых идей» з рейтингом вийшла у номері журналу №7(2) 2011.

Експерти: Екоклуб «Зелена Хвиля» - одна з кращих громадських екологічних організацій України
Експерти: Екоклуб «Зелена Хвиля» - одна з кращих громадських екологічних організацій України

На прохання журналу незалежні фахівці обрали 22 організації, варті уваги, серед більше 500 зареєстрованих українських екологічних НГО. Оцінювали організації експерт з екологічної економіки Олена Маслюківська, Голова Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков, керівник Представництва Фонда імені Гайнріха Бьоля в Україні Кіріл Савін та інші знавці галузі. Критеріями оцінки були «Конструктивізм та адекватність», «Захист інтересів суспільства», «Проведення заходів, направлених на формування екологічної свідомості», «Співробітництво з іншими організаціями», «Законотворча діяльність», «Формування інформаційної політики», «Ефективне використання донорських коштів», «Сприйняття організації громадськістю». За кожною категорією організація могла отримати від 0 до 10 балів.

Переможцем рейтингу з результатом 61,8 бали став Національний екологічний центр України – організація, що існує з 1991 року та має численні представництва в регіонах країни. Друге місце отримав Екоклуб «Зелена Хвиля», якому журі поставило оцінку 54,9.

«Для нас велика честь бути визнаними однією з  кращих екологічних НГО України наряду з НЕЦУ. – Каже Голова «Зеленої Хвилі», викладачка курсу «Охорона біорізноманіття» Олена Тарасова. – Це підтвердження того, що наша робота з охорони природи – важлива і ефективна. Ми також розуміємо:  друге місце означає, що нам є що покращувати в своїй діяльності і є на кого рівнятись. Члени Екоклубу активно працюють для розвитку і вдосконалення організації».

Громадська організація «Український екологічний клуб «Зелена Хвиля» зародилася у 2006 році як ініціатива студентів і випускників кафедри екології Національного університету Києво-Могилянська академія. Місія «Зеленої Хвилі»: «Розвиваймося, зберігаючи природу». У 2009 організація була офіційно зареєстрована і отримала статус неприбутковості. За цей короткий час організація досягла істотних успіхів у неформальній екологічній освіті, поширенні дбайливого ставлення до природи та екологічного стилю життя. Серед здобутків «Зеленої Хвилі» – облаштування демонстраційної аудиторії-Зеленого Офісу в НаУКМА, щорічне масове святкування Дня Землі, розвиток всеукраїнської мережі кліматичного руху. Багато хто також знає Екоклуб через відвідування Зеленого Кінотеатру та майстер-класів Re-Art. Основними напрямками роботи організації є охорона біорізноманіття, протидія змінам клімату та поширення принципів екологічної відповідальності бізнесу. Багато уваги приділяється вихованню майбутніх екологічних лідерів.  Екоклуб також є стартовим майданчиком для першого професійного досвіду багатьох студентів кафедри екології НаУКМА та інших ентузіастів.

Дізнатись більше про Екоклуб «Зелена Хвиля» можна на сторінці http://www.ecoclubua.com. Завітайте на сторінки проєктів «Зеленої Хвилі»: КліматІнфо http://www.climateinfo.org.ua та Заповідна Україна http://conservation.in.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *