Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

В грудні відбулася важлива для української економіки подія. Верховна Рада врахувала пропозиції Президента України Віктора Януковича та прийняла в новій редакції Податковий кодекс. До цього документ викликав ряд невдоволень та протестів серед українських підприємців, але, здається, всі основні вимоги бізнесу у підсумки були враховані. А що ж із “відновлюваною енергетикою”?

Що принесе податковий кодекс для “зелених” підприємств? Які зміни відбулися? Які пільги та преференції отримали виробники відновлюваної енергії? Прокоментувати Податковий кодекс України для підприємств, що працюють в сфері альтернативних видів палива та енергії, АТ попросив юристів.

Віталій РАДЧЕНКО, Інна СААКОВА, CMS CameronMcKenna:

«Необхідно відзначити, що Податковий кодекс передбачає значні пільги для підприємств сфери відновлюваної енергетики. Сьогодні електростанції, що працюють на відновлюваних джерелах енергії (сонце, вітер, біомаса і ін.) користуються лише деякими пільгами та преференціями (наприклад, звільнення від сплати митних зборів та ПДВ при імпорті техніки та енергозберігаючого обладнання, а також звільненням від оподаткування на 5 років прибутку підприємств, отриманого від продажу і такого обладнання). З моменту вступу Податкового кодексу в законну силу, тобто з 1 січня 2011 року, цей перелік буде розширений ще більше… »

Вікторія ФОМЕНКО, КОМПАНІЯ «БАЙТЕН БУРКХАРДТ»:

«Податковим кодексом передбачені такі податкові пільги та преференції: до 1 січня 2019 року звільняються від сплати ПДВ операції з поставки на територію України і імпорту техніки та обладнання, яке використовується для реконструкції існуючих та будівництва нових підприємств з виробництва біопалива і для виробництва та реконструкції технічних та транспортних засобів з метою споживання біопалива. Аналогічні пільги застосовуються при ввезенні технічних і транспортних засобів, в том числі самохідних сільськогосподарських машин, які працюють на біопаливі. Дана норма стосується тих товарів, які не виробляються і не мають аналогів в Україні …»

Fuel Alternative Матеріал опубліковано в рамках партнерства із компанією Fuel Alternative – консалтинговою кампанією, що працює на ринку альтернативних видів палива та енергії з 2006 року. Компанія видає міжнародний журнал “Альтернативное топливо”, що містить ексклюзивну інформацію ринку альтернативного палива та відновної енергетики, а також журнал CleanTech («Чистые технологии») про ринок чистих технологій. Повну версію інтерв’ю читайте у свіжому номері журналу “Альтернативное топливо”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *