Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Київські велосипедисти завершили конкурс на кращий офіс, дружній до велосипедистів, і оголосили його адміністрацію “Велопрацедавцями 2010”.

“Ми організували конкурс “Велопрацедавець” саме для того, щоб перевірити, чи можуть взагалі бути в Києві офіси з велосипедними парковками та душами. Кількість заявок та результати конкурсу нас вразили. Такі компанії є, і їх доволі багато. А їхні працівники беруть активну участь у велосипедному житті міста”, – заявила організатор конкурсу Іра Бондаренко.

Усі перші місця посіли IТ-компанії. Перше місце посіла компанія “GlobalLogic“, друге – компанія “Мелексіс Україна”, третє – “Майндспід Текнолоджис”.

“Звісно, причина такого співпадіння може бути у тому, що саме їхні працівники-програмісти змогли знайти інформацію про конкурс в інтернеті. А можливо, програмісти частіше їздять на велосипеді. Моя порада усім іншим працівникам: не соромтеся просити керівництво обладнати велосипедну парковку. Це так само нормально, як парковка для машин. Навіть більш екологічно”, – каже Іра Бондаренко.

“Якщо все більше киян розумітимуть необхідність користування громадським транспортом або велосипедом для поїздки принаймні на короткі відстані та на роботу, це зможе змінити жахливу транспорту ситуацію, яка склалася зараз у Києві. Деякі люди вважають, що їздити машиною – круто, і тому готові стояти в заторах годинами. Прийшов час змінити свою позицію і перейти на використання більш екологічного транспорту”, – каже координатор транспортної програми Національного екологічного центру України Олена Міскун.

Сьогодні у Києві та у світі святкують День без авто, коли усі бажаючі пересідають на громадський транспорт, велосипеди або йдуть пішки.

Свято розпочалося з масштабної поїздки велосипедистів на роботу – “Bike to work”. Усі бажаючі приїхали на роботу саме велосипедом і ввечері поїдуть ним назад. Зранку організатори провели Транспортні перегони та перевірили, хто в Києві найшвидший. Ним виявився велосипедист.

Вперше День без авто відсвяткували 1998 року в Парижі. Хоча для приватного транспорту були закриті лише старі квартали міста, вміст СО2 у паризькому повітрі в цей день зменшився на 15%. Протягом 10 років до Дня без авто долучилися понад 1 700 європейських міст та міста інших континентів.

У Києві День без авто святкують вчетверте. Серед інших українських міст, які активно долучаються до святкування – Ірпінь, Львів та Суми.

За інформацією НЕЦУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *