Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Екоклуб Зелена Хвиля
Екоклубу Зелена Хвиля 1 рік

В п’ятницю 12-го жовтня 2007 року Екоклуб „Зелена хвиля” відсвяткував свою першу річницю від дня заснування нашої студентської організації.

О 13.00 на першому плацу розпочалася Екоперерва – по радіо „Квіт” лунали вітання ЕкоКлубу та веселі пісеньки, які налаштовували слухача на дружнє ставлення до навколишнього середовища. На прикрашеному кульками стенді ЕкоКлубу, який стояв протягом екоперерви під великим годинником, кожен бажаючий міг залишити привітання для ЕкоКлубу і отримати календарик, з виділеними на ньому святами природоохоронного характеру. Також, на асфальті всі бажаючі могли намалювати щось пов’язане з  ЕкоКлубом та природою. Вийшло дуже гарно, весь перший плац був розмальований різними квіточками, тваринками, була намальована і емблема ЕкоКлубу „Зелена хвиля”.

В той же час, о 13.10, розпочався екоквест, в якому взяли участь 5 команд по 3 особи в кожній. Кожна команда подолала шлях з 12 пунктів, дібратися до кожного наступного з яких було нелегко. Протягом всього шляху всі команди в різний час побували в бібліотеці Антоновичів, біля сонячного годинника, ялинки, яку посадили екоклубівці, бачків для сортування сміття, влостоянки та багатьох інших пунктах в межах першого студмістечка.

Емблема Екоклубу Зелена Хвиля
Емблема Екоклубу Зелена Хвиля

Першими до кінцевого пункту призначення, яким була Зелена аудиторія, дісталися учасники команди „Готичні партизани” – Ірина, Всеволод та Дмитро. Потім з відривом від лідерів майже в 10 хвилин прибігли учасники команди „Діти шари” в складі Марії, Наталії та Романа. За ними фінішували Богдан, Степан та Сергій з команди „Вейра”.  Четвертими були учасниці команди „Молюска” – Дар’я, Марія та Олександра і заключними до фінішу дісталися Василь, Єгор та Максим з команди „Шльопанці”.  Поки в квестівців був час віддихатися від бігу, ми мали можливість почути перші враження. Виявилося, що завдання їм сподобалися, були на надто важкими і цікавими, а найбільшою перешкодою на своєму шляху під час квесту назвали замкнену калитку між першим плацом та староакадемічним корпусом – довелося через це багато оббігати. Всі учасники були нагороджені подарунками від ЕкоКлубу на пам’ять про їх участь в екоквесті: переможці отримали енергозберігаючі лампочки, команда, що фінішувала другою отримала батарейки, які можна багато разів підзаряджати, подарунками за третє місце стали чашки для чаю, а учасники команд, що фінішували четвертими і п’ятими, отримали ювілейні календарики від ЕкоКлубу та фрукти. Отже, перший екоквест пройшов успішно і організатори, і учасники залишилися задоволеними.

З 16.30 в Зеленій аудиторії розпочалося урочисте святкування. Розпочав його своїми привітаннями Зав.кафедри екології Сергій Дмитрович Ісаєв. Потім троє засновників організації – Олена Тарасова, Наталя Гозак та Олександр Баськов – поділилися спогадами про становлення ЕкоКлубу як студентської організації, голова ПР-групи – Інна Дацюк – розповіла про напрямки роботи ЕкоКлубу сьогодні та плани на майбутнє. На честь першої річниці діяльності ЕкоКлубу керівник проєкту „Зелений кінотеатр” Анна Плотнікова нагородила сімох ініціаторів створення ЕкоКлубу „Зелена хвиля” почесними медалями, кожна з яких відповідала одному з кольорів веселки. Це можна інтерпретувати так, що сім людей – Олена Тарасова, Наталя Гозак, Олександр Баськов, Дзвенислава Качур, Олена Маслюківська, Наталія Шульга та Євген Дикий – рік назад на стільки гармонічно поєднали свої ідеї, досвід, талант та енергію, що в результаті цього змогли надихнути студентів-екологів та ініціювати створення студентської екологічної організації ЕкоКлуб „Зелена хвиля”. Початком ще однієї традиції ЕкоКлубу стало заснування номінації „Благодійник року”. Благодійником 2007 року одноголосно було обрано Наталію Шульгу. Голова ЕкоКлубу Лесь Баськов нагородив пані Наталю почесним дипломом та календарем-колажем з фотографіями та подяками від екоклубівців.

Урочисте святкування першого дня народження Екоклубу Зелена Хвиля
Урочисте святкування першого дня народження Екоклубу Зелена Хвиля

На святкування були запрошені представники майже всіх студентських організацій НаУКМА. ЕкоКлуб вітали Студентська Колегія, Спудейське Братство, Студентське Біологічне Товариство, Могилянський вісник, Бонет, журнал „Віват Академія”, ЮНЕСКО, Спортивна спілка. Кульмінацією дійства був величезний торт, який винесли з однією запаленою свічкою під спів „Happy birthday!” всіх присутніх. Після цього почалася неофіційна частина святкування – святковий фуршет під невимушену музику.

Підготувала Скіданова Анна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *