Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Щорічно браконьєри вбивають 30 тисяч слонів Фото: bbc.com

Китай є одним із найбільших у світі ринків для торгівлі слоновою кісткою. Однак, починаючи з 2018 року вся торгівля є незаконною.

Це рішення — важливий крок у справі захисту слонів. Державні ЗМІ заявили, що за минулий рік ціни на сировину вже знизилися на 65 %. Також протягом 2017 року спостерігалося зниження на 80 % випадків конфіскації слонової кістки, що надходить у Китай. Заборону торгівлі було оголошено минулого року, але чинності вона набула лише у 2018.

До березня 2017 року припинили свою діяльність 67 офіційних заводів і магазинів, що займаються слоновою кісткою. До кінця 2017 року мали закритися ще 105.

У китайській державній урядовій агенції новин Сіньхуа заявили, що під час підготовки до заборони було проведено одну з найбільших кампаній із підвищення обізнаності серед населення. Участь у ній узяли і знаменитості, у тому числі баскетболіст Яо Мін.

Директор WWF в Африці Фред Кума вважає заборону важливим кроком, який стане стимулом для захисту слонів в Африці. Він, водночас, звертає увагу, що Китай – один із лідерів нелегальної торгівлі живою природою, тому роботи попереду ще багато.

Є певне занепокоєння, що новими законами не охоплено Гонконг, а цей регіон залишається великим центром із торгівлі слоновою кісткою. Наразі в Гонконгу продовжується процес прийняття рішення щодо власної повної заборони.

Щорічно браконьєри вбивають приблизно 30 тисяч африканських слонів. Крім того, слони входять у список з десяти тварин, популяціям яких загрожує загибель внаслідок глобальної зміни клімату на нашій планеті.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *