Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

HomeBiogas 2.0 — стартап у сфері поводження із побутовими відходами. Засновники компанії впевнені, що їх рішення — нова ера в компостуванні, адже використовуючи установку можна перетворити відходи на чисту енергію.

HomeBiogas 2.0 — бездротовий пристрій, що не потребує жодного джерела живлення. Установка проста у використанні. Потрібно кинути всередину органічні відходи, а бактерії завершать процес перероблення.

Процес виробництва біогазу. Фото: kickstarter.com

Залишки продуктів усе ще мають калорії, хоч можуть бути непридатними до споживання. Саме ці калорії можна використовувати для створення енергії. Харчові відходи або тваринний гній потрібно помістити в прилад та залишити на певний час. Далі бактерії перетворюють органічну суміш у біогаз та добрива. Газовий мішок може зберігати до 700 літрів біогазу, який можна використовувати в господарстві. Процес вироблення газу на 100 % природний. Після переробки крім газу також можна отримати рідкі добрива.

За допомогою установки можна знизити викиди парникових газів, а отже допомогти пом’якшити зміну клімату.

Засновники стартапу наголошують на важливості раціонального поводження з органічними відходами. Адже на сміттєзвалищі відходи можуть виробляти метан — парниковий газ.

Крім того, якщо переробляти органічні відходи на біогаз, зменшиться попит на викопне паливо та деревину, яку спалюють для щоденного приготування їжі та обігріву помешкань.

HomeBiogas 2.0 — вдосконалена версія, що переробляє відходи удвічі швидше попередньої. У комплекті з установкою можна придбати кухонну плиту. Як запевняють автори проєкту, одна така домашня біогазова установка здатна щодня виробляти газ для роботи кухонної плити протягом трьох годин. Такого об’єму буде цілком достатньо для щоденного приготування їжі для середньостатистичної сім’ї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *