Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Відбувся другий етап відбору програми «Кліматичні Інноваційні Ваучери». Ще десять українських розробників сталих технологій отримали ваучери. Інноваційні Ваучери — фінансовий інструмент, який дозволяє українським компаніям фінансувати впровадження кліматичних інновацій. Компанії отримали від ЄС та ЄБРР 400 000 євро на розвиток своїх кліматичних технологій.

Перемогли у другій хвилі відбору такі компанії:

  • Автоентерпрайз (Харків) — пристрій для швидкісної зарядки електромобілів;
  • ДС Електронікс (Київ) — сертифікація «розумного» термостату;
  • Екопрод (Волноваха) — розробка мікробіологічних домішок, що дозволяють збільшити ефективність біогазових установок;
  • Науково-виробнича фірма ЗОНД (Івано-Франківськ) — прилад для вимірювання теплотворної здатності природного газу;
  • Прана Платінум (Львів) — нове покоління децентралізованих вентиляційних систем із рекуперацією тепла з «хмарним» управління;
  • Ротор-Суми (Суми) — мікро-когенераційна установка на основі двигуна Стірлінга;
  • SolarGaps (Київ) — програмне забезпечення для автоматизації систем жалюзі із сонячними елементами;
  • Перша Національна Мережа Електрозаправних Комплексів «Тока» (Київ) — сертифікація «розумних» електрозарядних станцій із підтримкою міжмережевої взаємодії;
  • xBeam 3D / НВО «Червона хвиля» (Київ) — розробка програмного забезпечення для 3D друку титаном та іншими металами;
  • Юнаско-Україна (Київ) — вдосконалення технології виготовлення електродів суперконденсаторів із використанням води, як розчинника.

Під час першого етапу експерти відібрали 6 інноваційних технологій, які мають потенціал для скорочення викидів парникових газів.

Ділиться Сергій Масліченко, Асоційований директор Департаменту енергоефективності та змін клімату ЄБРР: «Другий етап відбору продемонстрував суттєве розширення географії та діапазону технологічних рішень — і сьогодні компанії з Києва, Львова, Харкова, Сум, Івано-Франківська та Волновахи отримали ваучери: що допоможуть скоротити викиди парникових газів та використання енергоресурсів в агросекторі, комунальному господарстві, транспортній та авіаційній галузях, та інших секторах економіки».

Як отримати ваучер. Фото: climate.biz

Роман Зінченко, керівник програми «Кліматичні інноваційні ваучери» й голова правління ГО «Grencubator», наголосив, що радіє, адже що кліматичні інновації, створені в Україні, стають на службу лідерів українського бізнесу й також допомагають розвивати експорт технологічних розробок. За його словами, це велика перспектива для розвитку технологічного сектору економіки України — з користю для клімату та довкілля.

З 16 січня до 28 лютого триватиме прийом заявок на третій етап програми «Кліматичні інноваційні ваучери».

Деталі програми шукайте на сайті “Інноваційні ваучери”

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *