Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Співпраця Дунайсько-Карпатської програми представництва WWF в Україні та студії Animagrad була закріплена підписанням договору у віденському офісі Всесвітнього фонду природи. Планується партнерство в рамках роботи над анімаційним фільмом «Мавка. Лісова пісня». Співпраця охопить одразу два напрями: консультаційна підтримка українських фахівців WWF для творчої команди фільму «Мавка. Лісова пісня» щодо флори та фауни Поліського краю, а також — реалізація низки проєктів із захисту старовікових дібров Полісся та привернення уваги української та світової громадськості до екологічних проблем України.

Експерти WWF вже провели лекції для художників проєкту «Мавка. Лісова пісня» про тварин та рослини, занесених до Червоної Книги України. Адже, згідно з ідеєю творців фільму, саме червонокнижні тварини та рослини населятимуть ліс Мавки, головної героїні історії. Крім того, в деяких представників флори та фауни навіть будуть окремі сюжетні лінії. Таким способом кожному глядачеві буде донесено інформацію про рідкісні і вимираючі види тварин і рослин, які потребують захисту.

Креативна команда та продюсери проєкту «Мавка. Лісова пісня» з гідами з WWF Україна здійснили експедицію в старовікові ліси Полісся.

«Ми часто буваємо в лісах і заповідних зонах. Але поїздка з групою з Анімаграда стала винятковою — команда студії весь час хотіла побачити більше, зайти далі, зупинялися перед кожною деталлю й не переставали ставити питання. Вони щиро небайдужі до проблем українських лісів, і в наших планах — створення програми щодо їх захисту», — поділилися враженнями від поїздки експерти Всесвітнього фонду природи.

Під час експедиції. Фото: WWF Україна

Арт-директор проєкту Крістіан Коскінен ділиться думками щодо експедиції: «Отримати художнє натхнення, замалювати краєвиди та ландшафти, деталі та особливості українських древніх лісів, щоби використовувати матеріали в створенні «Мавка. Лісова Пісня», — такі цілі були головними для арт-департаменту мультфільму під час експедиції».

Вразили команду мультфільму не лише гарні краєвиди – траплялися і  руйнівні результати діяльності сумнозвісних копачів бурштину.

Андрій Плига, координатор волонтерів Всесвітнього фонду природи в Україні, розповів, що незаконний видобуток бурштину — одна з основних проблем Полісся. Друга — вирубка лісів, у яких мешкають рідкісні види тварин і рослин, що зникають разом із лісами.

“Проблеми, які виникли через копачів бурштину, побічно увійдуть у сценарій нашого повнометражного фільму, адже наші герої будуть боротися за збереження лісів і проти цинічного ставлення до них”, — запевняє Анна Єлісєєва, креативний продюсер мультфільму. — “Також ми плануємо випустити окремі додатки і веб-епізоди на цю тему. Величезна частина нашої громадської діяльності буде присвячена захисту природи — адже #Мавказаліси, і ми плануємо зробити максимум корисного за допомогою наших однодумців».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *