Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

До 2022 року UDP Renewables планує ввести в експлуатацію нові об’єкти в сонячній та вітровій енергетиці загальною потужністю 300 МВт.

Першим етапом стало будівництво сонячної електростанції (СЕС) у смт. Велика Димерка Броварського району потужністю 6 МВт – це найбільша на сьогодні СЕС в Київській області.

СЕС у Київській області. Фото: UDP

У серпні 2017 року 22 200 сонячних модулів, з яких складається перша черга цієї СЕС, було підключено до енергосистеми країни.

У 2018 році планується завершити ще три черги, після чого загальна потужність Димерської СЕС досягне 50 МВт. Електроенергії, виробленої сонячною електростанцією, вистачатиме для споживання 26 тисяч приватних домогосподарств.

У 2017 році крім Київської області будівництво нових СЕС розпочнеться в Херсонській (17,5 МВт) та Одеській (10 МВт) областях. Загалом на півдні України сумарний об’єм підготовлених проєктів компанії UDP Renewables становить 120 МВт.

Протягом наступних п’яти років група UDP планує інвестувати в програму розвитку альтернативної енергетики орієнтовно 300 мільйонів доларів, з яких уже інвестовано майже 10 мільйонів. Крім того, планується залучити до проєктів кошти міжнародних партнерів.

Сергій Євтушенко, керуючий партнер UDP Renewables, зазначає: «Відновлювана енергетика — це потужний глобальний тренд, і ми прагнемо, щоб Україна крокувала в ногу з прогресом. Зелені енерготехнології стають ефективнішими та дешевшими і згодом витіснятимуть традиційні. Вважаю, що протягом наступних 15 років технології мають усі шанси помінятися місцями: альтернативні джерела енергії стануть основними, а традиційна генерація — альтернативною».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *