Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

12 вересня 2017р. О.Семерак, Міністр екології та природних ресурсів України, презентував проєкт нової екологічної стратегії для України. Нова стратегія до 2030 року спирається на основі виклики щодо стану довкілля, Угоду про асоціацію з ЄС та концепцію сталого розвитку.

Стратегія ставить 5 цілей:

  1. формування в суспільстві екологіч- них цінностей і засад сталого споживання та виробництва,
  2. забезпечення сталого розвитку приро- дно-ресурсного потенціалу України,
  3. забезпечення інтеграції екологічної політики в процес прий- няття рішень щодо соціально-економічного розвитку України,
  4. зниження екологічних ризиків для екосистем та здоров’я населення до соціально прийнятного рівня та
  5. удосконалення та розвиток державної системи природоохоронного управління.

Стратегія містить 35 показників оцінки реалізації нової екологічної політики, кожен з яких є не лише індикатором моніторингу її виконання, але й визначає цільові значення на 2020, 2025 та 2030 роки. У своїй презентації міністр першим серед них зазначив Індекс екологічної ефективності (Environmental Performance Index), що свідчить про бажання та готовність займати чільні місця у глобальних процесах збереження довкілля та досягнення сталого розвитку.

Проєкт вже розміщено на веб-сайті Мінприроди для громадського обговорення, яке триватиме до 4 жовтня 2017 року.

Нагадаємо, що на сьогодні діє Закон “Про основні засади (стратегію) державної екологічної політики до 2020 року”.

Матеріал підготовлено експертами ресурсно-аналітичного центру “Суспільство і довкілля” в рамках періодичного інформаційно-аналітичного огляду “Екологічна політика та право” та рубрики “Екологічні акценти”, в якій  публікуються коментарі про актуальні питання екологічної політики та права України.

Підписатися на розсилку інформаційно-аналітичного огляду “Екологічна політика та право” можна за посиланням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *