Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Українські компанії отримають фінансування від Європейського союзу та Європейського банку реконструкції та розвитку на впровадження кліматичних технологій. Експерти відібрали 6 інноваційних технологій, які мають потенціал для скорочення викидів парникових газів.

Церемонія вручення Кліматичних Інноваціних ваучерів. Фото: Greencubator

Компанії-переможці із Києва, Дніпра та Львова отримають кліматичні інноваційні ваучери (Climate Innovation Vouchers) загальною вартістю 160 тисяч євро. Ваучери надають грантове фінансування для дослідників та підприємств, що пропонують технології для скорочення викидів парникових газів.

Перші переможці та їх проєкти:

  • ВТС Комплект (Дніпро) — домашній картонний рекуператор;
  • Ecoisme (Київ) — пристрій для моніторингу споживання електроенергії;
  • ЕлектроКарс (Київ) — біллінгова система для зарядних станцій електромобілів;
  • Інженерні інновації (Львів) — технологія виробництва модульних залізобетонних конструкцій;
  • Інститут екології та енергозбереження (Київ) — програмне забезпечення для роботи твердопаливних котлів;
  • Hempire (Київ) — ізоляційний матеріал на основі технічної коноплі.

Проєкт було ініційовано Програмою ЄБРР із фінансування та передачі кліматичних технологій (FINTECC), яка фінансується Інвестиційним фондом сусідства ЄС (NIF). В Україні проект реалізується Greencubator.

За словами Сергія Масліченка, заступника директора ЄБРР з енергоефективності та змін клімату, у першому відбірковому турі за інноваційні ваучери змагалися 40 компаній із різних українських регіонів. “Очевидним стає зростання українського інноваційного ринку та активне впровадження кліматичних технологій”, – відзначив Сергій Масліченко.

Голова правління Greencubator Роман Зінченко додав, що останнім часом спостерігається нова, позитивна динаміка на українському ринку в області енергетичних та кліматичних інновацій. Він також підкреслив, що для подальшого розвитку в цій області важливо виходити за межі внутрішнього ринку.

Програма інноваційних ваучерів із загальним бюджетом 1 мільйон євро до кінця 2018 року підтримає орієнтовно 50 інноваційних проєктів. Сума ваучера для проєкту коливається від 20 до 50 тисяч євро. Планується провести ще три етапи конкурсного відбору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *