Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

В Марракеші розпочалася кліматична конференція
В Марракеші розпочалася кліматична конференція

7 листопада в м. Марракеш урочисто відкрилася 22 Конференція Cторін Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату. Кліматична конференція одночасно буде і першою зустріччю сторін Паризької угоди, що набрала чинності 4 листопада.

Під час урочистого відкриття президент 21 Конференції Сторін  і міністр довкілля, сталого розвитку та енергетики Франції, пані Сеголен Роял (Ms. Ségolène Royal) відзначила, що Паризьку угоду ратифікували вже 100 країн.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила Закон України “Про ратифікацію Паризької угоди” 14 липня 2016 року.

“Африканський континент хоч і не несе відповідальності за виникнення цієї загрози, страждає найбільше від зміни клімату. Зокрема, я маю на увазі, проблему опустелювання. Серед 50 країн, які зазнають найбільшої шкоди від глобального потепління, 36 знаходяться в Африці на південь від Сахари”, – відзначила Сеголен Роял, акцентуючи увагу на пріоритетах африканського регіону під час кліматичних перемовин.

Президентом 22 Конференції сторін Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату обрано міністра закордонних справ Марокко Салахеддіна Мезуара (Mr. Salaheddine Mezouar).

Виконавчий секретар Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату Патріція Еспіноза (Patricia Espinosa) привітала всіх із набранням чинності Паризької угоди та підкреслила високі очікування щодо зміни існуючого вуглецево-інтенсивного напряму світового розвитку.

“Марракеш – це наша нагода підняти на новий рівень боротьбу зі зміною клімату на міжнародному та національних рівнях як основу для успішного досягнення цілей сталого розвитку,” – заявила Патріція Еспіноза.

Протягом наступних двох тижнів делегації майже двохсот країн довомлятимуться про механізми, які дозволять досягти мети Паризької угоди – посилення глобальної боротьби із загрозою зміни клімату задля стримування підвищення температури на планеті до рівня суттєво меншого ніж на 2 градуси Цельсія, а за можливості і меншого ніж на 1,5 градуси Цельсія у порівнянні із до індустріальними рівнями.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *