Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

4 жовтня Європейський парламент затвердив ратифікацію Паризької угоди країнами-членами. Очікується, що ратифікаційна грамота буде передана до Секретаріату Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату вже до кінця тижня.

Країни ЄС разом відповідають за близько 12% світових викидів. 7 країн ЄС, які ратифікували Паризьку угоду на національному рівні, відповідають за 4,57% світових викидів.

Два дні тому Паризьку угоду ратифікувала Індія, яка відповідає за 4.1% світових викидів. Індія стала 62 країною, що завершила процедуру ратифікації Паризької угоди, приєднавшись до США, Китаю, України та багатьох інших країн.

Держави, які завершили процедуру ратифікації Паризької угоди, відповідають за 51.89% світових викидів парникових газів.

Таким чином, після передачі в ООН ратифікаційної грамоти ЄС будуть виконані обидві умови набуття чинності Паризької угоди – ратифікація принаймні 55 країнами, які разом викидають принаймні 55% від загальних світових викидів парникових газів.

Паризька угода набуде чинності вже на початку листопада – до початку чергової Конференції сторін Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату у Марокко, яка буде одночасно і першою зустріччю сторін Паризької угоди.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *