Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

9 вересня в Одесі пройшов український фінал найбільшого клінтек-конкурсу Європи  ClimateLaunchpad в рамках Black Sea Summit 2016, міжнародної конференції з технологій та інновацій, однією з тем якої була розумна енергетика.

8 команд, що дійшли до фіналу, презентували результати двомісячної роботи та боролися за шанс представити свої проєкти на Європейському фіналі в Таллінні та звання найкращого клінтек-стартапу і приз у 10 тисяч євро.

Українські проєкти візьмуть участь в найбільшому клінтек-конкурсі Європи
Українські проєкти візьмуть участь в найбільшому клінтек-конкурсі Європи

Серед проєктів  –  біопосуд з соломи та крохмалю, новий вид вертикальних вітрових панелей, глобальна краудфандингова платформа для проєктів відновлюваної енергетики, онлайн-ресурс для пошуку енерго-рішень за оптимальною ціною, платформа для еко-вело-туризму, їжа нового покоління з дружнього до довкілля білка, еко-контейнер для вирощування риби та салату, інноваційний вулик, що рятує бджолосім’ї. Презентації всіх команд можна переглянути за лінком.

Після 2 місяців роботи над ідеєю, менторських сессій та вебінарів за 5 хвилин команди мали переконати жюрі, що чому саме їхня ідея врятує світ та зупинить кліматичні зміни на планеті! Отже, хто переміг:

  • Перше місце завоювала команда Zamza – проєкт, присвячений популяризації альтернативних джерел тваринного протеїну і екологічного фермерства.
  • Друге місце відійшло до команди GetRest, що створює платформу для еко-вело-туризму, яка дозволить вам знайти цікаві місця і компанію, з якою ви зможете відвідати їх разом.
  • Трете місце посіла команда BioPosud – одноразовий посуд, що не загрожує довкіллю, розкладається на 100% і створений з українського крохмалю та соломи.

Вже 7 жовтня наші переможці будуть презентувати свої проєкти на європейському фіналі ClimateLaunchpad в Таллінні.

Суддями конкурсу були:

  • Андрій Волошин, CTO, Mobiliuz
  • Рохан Гупта, інженер з проєктування механіки з тієї самої електромобільної компанії, яку не можна називати :)
  • Олександр Дзюба, інвестиційний директор, Maxus International Corporation
  • Дмитро Лідер, CTO, Grammarly
  • Василь Низовець, голова відділу з ICT продажів та розитку продукту, Kyivstar
  • Валерій Яковенко, засновник DroneUA
  • Марія Яроцька, координаторка Odesa Maker Faire, UX designer

Валерій Яковенко, засновник DroneUA та суддя ClimateLaunchpad Ukraine поділився своїми враженнями: “Це був один із найбільш захоплюючих заходів, які я відвідував. Конкурсанти запропонували чималу кількість ідей і вже реалізованих прототипів і вибрати трійку фіналістів було непростим завданням. Варто відзначити завзяття кожної  команди реалізувати по максимуму свій потенціал, і я впевнений, що після фіналу конкурсу в Таллінні ми будемо пишатися нашими героями ще більше. Україна з кожним роком підкорює весь світ здатністю створювати дійсно унікальні проєкти в сфері відновлюваної енергетики та охорони навколишнього середовища, у вересні ми стали свідками народження ще як мінімум 3-х нових зірок, успіху їм!”

Мета програми ClimateLaunchpad – швидке перетворення бізнес-ідей в сфері чистих технологій та кліматичних інновацій на динамічні компанії, що створюють низьковуглецеве, дружнє до довкілля майбутнє. ClimateLaunchpad залучає клінтек таланти з усієї Європи і допомагає перетворювати зелені ідеї в динамічні еко-стартапи та глобальні бізнеси. Цього року Україна вперше долучилася до ClimateLaunchpad, ставши 30-ю країною учасницею цієї програми.

Європейським організатором програми є мережа кліматичних інновацій Climate-KIC, організатором в Україні є мережа енергетичних інновацій Greencubator, партнер національного фіналу Black Sea Summit.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *