Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

В селищі Антонівка урочисто відкрили “зелену” школу, збудовану за підтримки посольства Фінляндії та НЕФКО.

Церемонія відкриття пройшла за участі фінської делегації, яку очолили міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії пан Кай Мюккянена та Посол Фінляндії в Україні пан Юха Віртанен.

На Херсонщині відкрили зелену школу
На Херсонщині відкрили зелену школу

“Збудована за канонами енергозбереження та енергоефективності школа – приклад ефективної співпраці між Фінляндією та Україною, яка, переконаний, тільки міцнішатиме. Майже 100 років тому Фінляндія була однією із найбідніших країн Європи, і саме освіта допомогла вивести нашу країну на новий рівень. Упевнений, так буде і в Україні, тому ми протягуємо свою руку допомоги вам”, – відзначив у своїй промові пан Кай Мюккянена.

Модульна збірна будівля школи була виготовлена у Фінляндії. На виготовлення модуля та його установку урядом Фінляндії було виділено 2,4 млн євро.

З боку Херсонської міської ради було витрачено 3,5 млн. грн на підготовку фундаменту для модуля, проведення зовнішніх комунікацій, благоустрій території, демонтаж старих приміщень, перенесення КТП, зведення огорожі та встановлення воріт, зведення підпірної стіни, будівництво переходу між старою і новою спорудою, придбання меблів.

Заклад обладнаний сучасною системою рекуперації повітря, що забезпечуватиме прохолоду в класах влітку та зберігатиме тепло взимку. На даху школи встановлені сонячні батареї.

Приміщення школи розраховане на 210 учнів.

За матеріалами сайту Херсонської міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *