Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

ГО Український Екологічний Клуб «Зелена Хвиля» опублікував звіт про діяльність за 2013-2014 роки та запрошує всіх прихильників долучитися до збору коштів на ендавмент Екоклубу.

Цього року виповнюється 9 років із заснування студентської організації і 7 років від заснування громадської організації. За цей час відбувались і злети і падіння. Студентська організація Екоклуб Зелена Хвиля в 2008 році отримала Кришталевого Сковороду як найкраща студентська організація Могилянки в 2007/08 навчальному роцію В 2011 році CleanTech визнали громадську організацію «УЕК «Зелена Хвиля» однією з найкращих громадських екологічних організації України, а пізніше цього ж року Екостежка «Журавлина» зайняла перше місце серед зелених освітніх проєктів на конкурсі Green Awards Ukraine. Ми започаткували Green Drinks в Україні та активно долучались до організації і підтримки Дня Землі та акції “Зробимо Україну чистою!”.

За 9 років більше 70 людей були членом Зеленої Хвилі, тисячі волонтерів і учасників прийняли участь у наших заходах. Фактично за цей час Екоклуб в Могилянці і сам університет стали кузнею кадрів і визначальним осередком екологічного руху в Україні. Випускники кафедри екології НаУКМА і колишні члени Зеленої Хвилі поповнили ряди приватних компаній, наукових центрів, органів влади, працюють або долучились до створення нових екологічних громадських організацій. WWFв Україні, НЕЦУ, УМКА, FSC, ОБСЄ, РЕЦ, 350.org – ось не повний список організацій, в яких екоклубівці працюють на благо довкілля і України.

За 9 років відбулась зміна 3-4 поколінь екоклубівців. Це був закономірний процес, хтось переростав організацію, хтось хотів спробувати своє. Але багато в чому, як і в багатьох українських організацій, було питання стабільного фінансування. Саме тому закликаємо всю екологічну громаду та інших прихильників Екоклубу Зелена Хвиля не бути байдужими та долучися до створення ендавменту організації.

Ендавмент – це кошти, які вносяться благодійником у банк, завдяки чому набувач благодійної допомоги отримує право на використання процентів, нарахованих на суму такого ендавменту. При цьому такий набувач не має права витрачати або відчужувати основну суму ендавменту.

На сьогоднішній день ми накопичили близько 9000 грн на ендавменті і за 2009-2015 рр. більше 6600 грн відсотків, які витратили на свою діяльність.

З 1 січня 2015 року створене коло Друзів ЕкоКлубу Зелена Хвиля, які переконались на своєму досвіді у необхідності існування подібної організації і потребі у її фінансуванні. Щомісяця кожен з кола поповнює ендавмент на 100 грн. Це, свого родку, членські внески ангелів-охоронців екоклубу.

Збір коштів триватиме на постійній основі. Протягом року – до жовтня 2016 року – ми ставимо собі за мету збільшити основну суму ендавменту до 50 тис. грн, що за теперішніми відсотковими ставками наддасть нам близько 10 тис.грн в жовтні 2016 року. Ми вже зібрали 10 тис. грн і, сподіваємося, за вашої підтримки зберемо і решту.

Відповідальна особа:

Баськов Олександр (Лесь)

0990491844

Oleksandrbaskov[at]gmail.com

Інформація про ендавмент

Розмір ендавменту на сьогодні складає 9000 грн:

5000 грн – грошова частина Диплому лаурета премії МБФ Відродження КМА “За практичинй внесок у науку, культуру, підприємництво, громадське життя НаУКМА та України”, а саме “За роботу заради підвищення рівня екологічної свідомості громади НаУКМА”, отриманого в червні 2007 року

4000 грн – кошти зібрані колом Друзі ЕкоКлубу Зелена Хвиля протягом 9 місяців 2015 року.

За 2008-2015 рр. булонакопичено і отримано близько 6600 грн відсотків. Витрати відсотків:

  • 15.06.2012 було здійснено перше використання коштів Фонду Зелена Хвиля для діяльності Зеленої Хвилі, а саме 4195 грн було направленні на виготовлення буклетів, візитних карток та постерів. Це було значної фін.підмогою для організації, так як в рамках отриманих грантових коштів на той час, витрати на ці речі не були передбачені, але без яких діяльність була б здійснена на достатньому, але гіршому рівні.
  • 26.03.13 – 213 грн на плакати
  • 25.12.13 – 696 грн на сплату за матеріали для декупажу
  • 10.08.15 – 1600 грн на Екоцентр в ботсаду ім.Гришка

Способи передачі коштів:

1. Система Приват24.

Закладка “Платежі”, код ЄРДПОУ 20072119 МБФ Відродження КМА, із переліку обрати рахунок “Зеленої Хвилі” і поповнити.

2. Банківський переказ

Рахунок МБФ “Відродження Києво-Могилянської Академії”

Реквізити:
Отримувач: Міжнародний Благодійний Фонд відродження Києво-Могилянської Академії
Код ЄДРПОУ: 20072119
Р/р 26001032
Банк: АТ «ПІРЕУС БАНК МКБ» в м.Києві
Призначення платежу: Благодійний внесок для Фонду Екоклубу
NB! При заповненні реквізитів все пишіть як тут, з тією ж граматикою.

FAQ

1. Що таке ендавмент?

Це сума коштів, які вносяться благодійником у банк або небанківську фінансову установу, завдяки чому набувач благодійної допомоги отримує право на використання процентів, нарахованих на суму такого ендавменту. При цьому такий набувач не має права витрачати або відчужувати основну суму такого ендавменту.

2. Чому ендавмент, а не збір коштів на конкретну справу, проєкт, обладнання тощо?

Ендавмент – убезпечує громадську організацію від фінансової та економічної нестабільності шляхом створення цільового капіталу. Сприяє фінансовій стабільності для забезпечення безперервності діяльності. В той час, коли кошти на конкретну справу витрачаються одноразово, ендавмент дозволяє отримувати щомісячно чи щорічно стабільну суму.

3. Яким чином нараховуються відсотки?

Фонд Екоклубу створено в Міжнародному Благодійному Фонді відродження Києво-Могилянської Академії. Кошти Фонду Екоклубу разом з коштами інших цільових ендавментів МБФ відродження КМА розміщують в різних державних і комерційних банків під різні відсотки залежно від ризиковості банків і прибутковості депозитних рахунків. Вкінці кожного місяця визначається середній відсоток по депозитним рахункам і відбувається нарахування на ендавмент.

4. Чому ендавмент Екоклубу знаходиться в МБФ відродження КМА?

На початкових етапах адміністрування і витрат на це, а також ризиків пов’язаних з банкротством банків і/або неповернення/недоступності депозитів доцільним є використовувати дружню до нас організацію, а саме Фонд відродження КМА для накопичення ендавменту та використання відсотків.

5. Чи не пропаде ендавмент, якщо банк оголосить банкротство?

МБФ відродження КМА кошти ендавменту Екоклубу оберігає як свої і гарантує збереження суми ендавменту до 200 тис. грн.

5. На що підуть кошти?

Допоки ендавмент має невелику суму є сенс накопичувати відсотки і розподіляти на щорічній основі. Кожен рік в жовтні на конкурсній основі будуть визначатись першочергові потреби студентської і громадської організації Зелена Хвиля, визначення проєктів на повне чи часткове фінансування з коштів ендавменту.

При накопиченні достатньої коштів на ендавменту, а саме 100-200 тис. грн, що дозволяє отримувати щомісяця 2-4 тис. грн відсотків, кошти будуть направлятись на поточну діяльність та на першочергові витрати, які не можна покрити з інших джерел.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *