Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

ecomap wwfЕкологічна карта Еcomap.org вперше запустилась в тестовому режимі в березні 2014 року і працює вже більше року. За цей час додано більше 304 проблем, залишено близько 2 тис. голосів і 20 коментарів, розміщено 120 фотографій.

Екокарта1

Більше половини проблем стосувались проблем відходів та забруднення водойм. Велика кількість доданих проблем стосувалось лісів, браконьєрства та незаконних рубок.

Екокарта2

Найбільше картою користувались у великих містах (Київ, Дніпропетровськ, Одеса, Харків) і в західному регіоні України. Особливо активним було місто Броди (Тернопілська обл..), жителі якого розмістили 8 проблем. А проблеми сміттєзвалищ і проблем водойм, яких набрали відповідно 93 і 101 голос.

Екокарта4

 

Протягом року Екологічна карта розвивалась. Березень-червень 2014 – існувала в тестовому режимі, були присутні певні недоробки і не зручності у функціоналі. Протягом липня-жовтня 2014 Еcomap.org була повністю оновлена та дороблена командою молодих програмістів IT Академії компанії SoftServe. Оновлена версія була запущена в листопаді 2014 і до сьогодні працює в такому вигляді.  Додатково була розроблена можливість використання картки як безкоштовного додатку iOSApp для мобільних телефонів iPhone.

 

Екокарта3

Плани на майбутнє:

•Безкоштовний додаток для мобільних телефонів андроїд

•Громадський контроль за екологічною ситуацією на місцях

•Платформа для співпраці влади та свідомих громадян: автоматичне повідомлення про нову позначену проблему надходить у відповідальне відомство

•Безпечна можливість для інформаторів попередити владу про незаконну діяльність

Із детальнішою статистикою Екологічної карти можна ознайомитись на сайті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *