Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

ecomap wwfЕкологічна карта України – це платформа від WWF, здатна об’єднати зусилля громадян, різних неурядових організацій та компаній для обміну досвідом та покращення стану навколишнього середовища в Україні.

Користувач може відмітити екологічну проблему на карті http://www.ecomap.org, долучитися до вирішення інших питань, або просто проголосувати за проблему, якщо вважає її важливою та першочерговою для вирішення.

Кампанія Година Землі 2014 припала на гарячий революційний час, час, коли суспільство вимагало змін. Саме ця енергія та потреба надихнула нас на створення онлайн платформи, де люди можуть повідомляти про проблеми та об’єднуватись для їх вирішення. Практичну реалізацію проєкт отримав, як і всі добрі справи, силами активних та небайдужих людей. Ідея була запропонована представницею фонду WWF Олександрою Ковбаско. Учасники Хакатона взялися її реалізувати. Початковий варіант цього сайту був написаний 3-ма людьми за 48 годин в межах доброчинного хакатону Hack4Good.

Хакатон Hack4Good 7-8 лютого 2014 року.

hack4good 2014

За результатами презентацій дводенної роботи  проєкт екологічної карти України від команди UkrPanda зайняли 2 призове місце.  На карті була можливість відзначати точки забруднення і збирати волонтерів, щоб його усунути.

ukrpanda

 

Естафету підхопила компанія SoftServe, керівництво якої відгукнулось на ідею Олександри і запропонувала студентам своєї IT Академії допрацювати екологічну карту України, як інструменти визначення і самостійного вирішення локальних екологічних проблем.

ecomap IT Academy SoftServe

Екологічна карта була повністю оновлена та дороблена командою молодих програмістів IT Академії компанії SoftServe під керівництвом Ігоря Цвєткова і перебуває у функціональному вигляді.

Додатково команда Ігоря взялась за роботу над додатком для iPhone і планує найближчим часом його завершити.

Ігор Цвєтков, викладач у SoftServe IT Academy: «Дуже радий, що нам пощастило повчитись на реальному проєкті. Це був дуже корисний досвід і момент дуже активного насичення знаннями. З кожним днем очі студентів ставали менш здивованими і шокованими від купи технологій і фреймворків. Власне з середини серпня та до кінця жовтня ми вели розробку. Студенти розібрали попередню версію екокарти «по поличках», знайшли, що можна покращити. Все, що вимагалось від мене – злегка керувати процесом, і, основне, відповідати на питання кожного студента «Яке моє наступне завдання?»  Я пишаюся кожним студентом, який був задіяний у цьому корисному та потрібному проєкті».

«Робота над проєктом екокарти в SoftServe IT Academy дала мені можливість отримати неоціненний досвід в розробці веб-додатків. Я пройшов повний цикл побудови програмного продукту. Перше, що я швидко усвідомив – комунікація в команді дуже важлива. Це допомагає подивитися на реалізацію завдання з різних сторін, а також швидко вийти з “глухого кута”. Також не варто боятися нових назв ще не відомих мені технологій. Кожна нова вивчена технологія – це + 1 до карми програміста будь-якого рівня», –  зазначив Андрій Палатний, студент SoftServe IT Academy та новий працівник компанії.

Із часу запуску Екологічної карти України нею вже скористались десятки людей. Запрошуємо і вас скористатись цим зручним інструментом для повідомлення, знаходження однодумців і вирішення екологічних проблем.

Автор ідеї екологічної карти Олександр Ковбаско WWF в Україні вірить, що у кожного з нас є можливість вплинути на ситуацію, але тільки тоді, коли ми об’єднаємо зусилля. Таким чином, чим більше людей та організацій підключиться, тим більше вірогідність успіху.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *