Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Національним університетом «Києво-Могилянська академія» з ініціативи студентської екологічної організації ЕкоКлуб «Зелена Хвиля» у партнерстві із Державним підприємством «Укрекоресурси» було запроваджено роздільний збір відходів на території університету.

Ідея проєкту виникла ще років 10 тому і студенти кілька разів пробувли налагодити систему, але наймаштабніше проєкт розпочався у 2013 році із встановлення ЕкоКлубом «Зелена Хвиля» спеціальних баків на плацах Академії для сухої фракції відходів. А у квітні 2014 «Укрекоресурси» забезпечили Університет спеціальними баками для сортованих відходів для встановлення в корпусах.

Сортування відходів в НаУКМА
Сортування відходів в НаУКМА

За даними Комітету ООН з охорони природи, щорічно пластикові відходи стають причиною смерті 1 мільйона птахів, 100 тисяч морських ссавців і незліченного кількості риб. Приблизно 6 300 000 тонн сміття, більшу частину якого становить пластик, щорічно скидається у світовий океан.

Відходи як вторинна сировина мають значний економічний потенціал, однак поки що вони створюють немало екологічних проблем, у першу чергу – через відсутність культури роздільного збору відходів на побутовому рівні. Тому, існує необхідність підвищувати обізнаність українців щодо важливості сортування сміття, і університет – найкращий початок для цього.Тож тепер студенти і співробітники можуть побачити спеціальні контейнери не тільки ззовні, але й у корпусах Академії – чорні баки з блакитними кришками виготовлені з переробленого пластику, а на їх кришках розміщено інформацію щодо відходів, для яких вони призначені. В них варто викидати пластик, скло, папір та метал. Надалі ці відходи складають у окремий бак, що машина вивозить на сортувальну лінію, де остаточно розділяються на фракції і передаються на переробку.

Баки для сухого сміття вже встановлено у всіх корпусах Академії: в коридорах та у вбиральнях. Персонал проінструктовано щодо винесення цього типу відходів у спеціально призначені контейнери-сітки.

Пам’ятайте, що кожна пляшка, рекламна листівка, укинута туди отримає нове життя у корисних для суспільства речах.

Шукайте синю кришку – сортуйте відходи! Збережемо планету разом!

З питаннями та пропозиціями з приводу роздільного збору відходів в НаУКМА звертайтеся:
Тетяна – 093 992 31 13, tetiana.konchenko@ecoclub.kiev.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *