Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Посольство Великої Британії в Україні презентувало новий веб-ресурс у формі ідеального екологічного будинку, який у цікавий інтерактивний спосіб дає численні поради з енергозбереження.

Відтепер сторінка http://www.teenergy.com.ua разом із тематичними спільнотами в популярних соціальних мережах стане постійною інформаційною платформою, яка спонукатиме до діалогу й сприятиме підвищенню обізнаності щодо того, як зробити наші домівки та життя «зеленішими» на практиці.

У прес-конференції з нагоди запуску цього екологічного веб-сайту взяли участь Посол Великої Британії Лі Тернер, відома українська співачка і еко-активістка Alyosha, представники компаній-спонсорів проєкту Джок Мендоза-Вілсон з «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ) та Микола Тимощук з «ТНК-ВР Коммерс» (ТНК-ВР), а також Олександра Заруцька з бюро соціального маркетингу «До речі» – головного партнера в реалізації проєкту.

Виступаючи на заході, Посол Великої Британії в Україні Лі Тернер зазначив:

«Україна вважається однією з найменш енергоефективних країн у світі.  Ми хочемо допомогти змінити цю ситуацію.  Саме тому ми ініціювали цифрову кампанію «Бережи енергію! Заощаджуй гроші!», засновану на кращому британському досвіді того, як зробити наші життя «зеленішими» й екологічно відповідальнішими. Ми сподіваємося, що ця ініціатива започаткує рух молоді та активістів, небайдужих до глобальних проблем, таких як зміни клімату, і стане рушієм змін на захист довкілля та пригальмує марнування енергії у нашому щоденному житті».

Ініціативу Посольства підтримали компанії СКМ та ТНК-ВР.  Підкреслюючи роль промисловості у сприянні позитивним змінам споживчих тенденцій, Джок Мендоза-Вілсон, директор з міжнародних зв’язків та стосунків з інвесторами компанії СКМ, сказав:

«Промисловості й комерційному сектору належить багато зробити для скорочення споживання енергії та запровадження енергоефективності.  Водночас споживачі також повинні думати, як зменшити кількість енергії, що вони споживають.  Цей освітній портал та інформаційна програма покликані в цікавий і захоплюючий спосіб показати, що саме ми і наші родини можемо зробити, аби скоротити споживання енергії і витрати».

У свою чергу, Микола Тимощук, директор з міжнародних відносин компанії ТНК-ВР, додав:

«Глобальні екологічні ініціативи – це невід’ємна складова сьогоднішніх міжнародних відносин. Але ні уряди, ані бізнес не зможуть вирішити проблем довкілля без участі звичайних людей.  Нас усіх врятує економія та раціональне використання ресурсів.  Покоління teenergy – це наша надія.  І ми глибоко переконані, що до руху teenergy варто залучати не лише молодь».

Водночас, співачка Alyosha, яка приєдналася до ініціативи Посольства, зауважила:

«Бездумне використання ресурсів – один із важливих чинників руйнування довкілля.  Ми забираємо у природи те, що можна зекономити, а натомість «віддаємо» мільйони тонн сміття й шкідливих викидів.  Я радо підтримала цю програму, оскільки сама належу до екологічно свідомих людей та закликаю вас до цього!  Збережімо енергію нашого життя!  Енергію наших сердець!».

Олександра Заруцька з бюро «До речі», презентуючи веб-сайт, зазначила:

«Ми зосередилися на непосидючій і водночас найцікавішій аудиторії – підлітках і молоді, бо саме від них залежатиме спосіб нашого споживання енергії вже за кілька років.  Teenergy – це зелена філософія для енергійної молоді, втілена в «балакучому» Ті-Джи домі.  Teenergy – це цілий світ цікавих фактів, розваг, який водночас базується на принципах поваги до довкілля та вдумливого споживання енергії».

На завершення організатори розповіли про цікаві заходи для учасників руху teenergy.  Зокрема, вони закликали молодих людей віком від 12 до 18 років узяти участь у «Ті-Джи Турнірі» – он-лайн вікторині, присвяченій проблемам енергозбереження та зміни клімату, що стартує 12 березня на сторінці http://www.teenergy.com.ua.  На переможців вікторини чекатимуть цінні призи, які також допоможуть зменшити споживання енергії, а відтак і зекономити ресурси Землі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *