Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

В 2011 році імпорт відходів паперу та картону (макулатури) за даними Державної митної служби України зріс на 25% по відношенню до попереднього року. Українськими підприємствами за 2011 рік було імпортовано 267 873 тонн макулатури на загальну суму майже 70 мільйонів доларів. Експорт макулатури при цьому становив лише 2 843 тонни на суму близько 0,5 мільйона доларів.

Україна нарощує імпорт макулатури
Україна нарощує імпорт макулатури

В минулому році українські підприємства імпортували 214 813 тонн макулатури на суму близько 45 мільйонів доларів.

Середня ціна імпортованих відходів картону та паперу в 2011 році склала 260 доларів за тонну, тоді як в 2010 році становила близько 211 доларів за тонну.

Основним постачальником макулатури для українських підприємств, як і раніше, залишається Російська Федерація. 85% всієї імпортованої в 2011 році макулатури надійшло саме з Російської Федерації. Іншими великими постачальниками макулатури для України є Угорщина, Молдова, Польща та Словаччина.

Кожен може допомогти виправити ситуацію вже сьогодні. Шукайте найближчий пункт прийому макулатури на карті пунктів прийому вторинної сировини. Більш детальніше про дефіцит макулатури в Україні читайте в публікації “Україна витрачає мільйони доларів на купівлю макулатури за кордоном“.

Зверніть також увагу на публікацію “Поводження з твердими побутовими відходами: підсумки 2011 року та прогнози на 2012“.

3 коментарі

  1. Что-то с макулатурой не так…
    В Днепропетровске примерно до ноября 2011 макулатуру принимали по 1,30 грн., с ноября по 1,00 грн, с января 2012 по 0,70 грн. На вопрос – почему?, ответили, что макулатура в России дармовая и что вероятно у нас обяжут предприятия, под угрозой штрафа сдавать макулатуру, чуть ли не бесплатно, мол ждут и надеются на принятие такого законопроєкта.
    А пока наша макулатура в Украине не нужна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *