Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Центр екологічного законодавства та політики Єльського Університету (Yale Center for Environmental Law & Policy) оприлюднив результати щорічного рейтингу країн світу за індексом екологічної сталості (Environmental Performance Index).

Індекс екологічної сталості враховує успіх країн у зниженні впливу забруднення довкілля внаслідок економічної діяльності на здоров’я людей та природні екосистеми.

Індекс екологічної сталості враховує вплив економічної діяльності на здоров'я людей та природні екосистеми.
Індекс екологічної сталості враховує вплив економічної діяльності на здоров'я людей та природні екосистеми.

Україна зайняла в рейтингу 102 місце серед 132 країн. За рівнем прогресу у зменшенні впливу на довкілля протягом 2000-2010 років Україна посіла 82 місце.

В екологічному рейтингу Україна 102 серед 132 країн
В екологічному рейтингу Україна 102 серед 132 країн

Перша п’ятірка країн – Швейцарія, Латвія, Норвегія, Люксембург та Коста-Ріка. Швейцарія отримала перше місце в першу чергу за рахунок суворого контролю за забрудненням повітря, високого рівня забезпеченості питною водою та контролю за втратою біорізноманіття. Латвія поруч із Азербайджаном, Румунією, Албанією та Єгиптом досягли найбільшого прогресу в зменшенні негативного впливу на довкілля протягом останніх десятиліть. Росія – навпаки мала найгіршу динаміку зниження індексу екологічної сталості.

Наявність в першій п’ятірці країн із відносно низьким рівнем ВВП на одиницю населення (Латвія та Коста-Ріка), на думку авторів дослідження, свідчить про те, що економічне зростання не є визначальним фактором забезпечення сталого розвитку. Не менш важливими є виважена екологічна політика та контроль за дотриманням екологічних вимог.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *