Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Активісти руху Let’s Do It! з понад 40 країн зібралися на конференції Let’s Do It! World Cleanup 2012, що відбувалась у Талліні 13-15 січня. Головною метою цієї конференції була підготовка до спільного Всесвітнього прибирання, участь в якому цьогоріч візьмуть 82 країни, серед яких і Україна.

Для обміну досвідом учасники конференції ділились ідеями у «робочих групах». Зокрема, вони запропонували практичні рішення того, як зменшити кількість сміття і створити ефективніші робочі групи у країнах. Наприклад, активісти з Лівану, від організації Greenocratic, представили свій проєкт судна, яке будуть використовувати для очищення моря від пластикових відходів.

Також багато команд наголошували на важливості впровадження шкільного курсу з вивчення «зеленого» виховання для дітей ще в початкових класах. Було обговорено необхідність реформування податкової системи для підтримки розвитку екологічних ініціатив.

Головною проблемою, на думку учасників конференції, є небажання людей визнати саме існування проблеми: «У Непалі громадяни не розуміють проблеми відходів. Більшість непальців, просто не знають, як їх правильно утилізувати чи як зменшити їх кількість “, – пояснив Прабін Паудель, делегат з Непалу. Він додав, що конференція World Cleanup 2012 є дуже корисною, оскільки вона пропонує нові контакти, ідеї для спонсорства і практичних рішень на досвіді інших країн.

Джоан Марк Саймон з руху “Zero Waste”, виступивши на конференції з доповіддю , зазначила, що 80% відходів у світі можуть бути повторно використані або перероблені, а для решти 20% також існують можливі рішення. За її словами, проблема не у відсутності необхідної технології, а в низькому рівні поінформованості людей та недосконалості законодавств.

Про ініціативу World Cleanup 2012.

Акція Let’s Do It! World Cleanup 2012 об’єднує активістів з 82 різних країн. Метою руху є залучення людей по всьому світу для організації акції з прибирання у своїх містах і країнах у тісній співпраці з іншими членами місцевих громад, у тому числі з представниками влади, медіа та комерційного сектору, а також підвищення поінформованості щодо екологічних питань.

Спонсорами конференції Entrerprize Estonia, Open Estonian Foundation, The Rezidor Hotel Group, Carlson, Skype, Estonian Air, Rimi Baltic, Kalev, Elion, Tahe Kayaks and Hagar.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *