Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

В Україні щороку викидається на смітники сотні тисяч тонн паперових відходів, тим не менш, українські підприємства щороку витрачають мільйони доларів на закупівлю за кордоном паперу та картону для утилізації (відходів та макулатури).

Причина – недосконала система збору вторинної сировини. Багато українців, очевидно, залюбки здавали би макулатуру та інші відходи, які можуть бути повторно використані, аби біля їхнього будинку був пункт прийому таких відходів. Інших ще треба переконувати, що наше довкілля перевантажене офіційними і несанкціонованими звалищами твердих побутових відходів, а скорочення кількості відходів та їх використання – це перший крок на шляху до ефективної системи поводження з відходами.

Однак, і ті, і інші можуть просто не знати, що поруч із їхнім будинком, офісом чи магазином, до якого вони часто навідуються, вже існують пункти прийому вторинної сировини, і занести туди накопичену макулатуру, склотару чи інші відходи зовсім на складно.

У нагоді стане карта пунктів прийому вторинної сировини Києва та інших міст України, яка створюється волонтерами Всесвітнього фонду природи в Україні.

Карта пунктів прийому вторинної сировини Києва та інших міст України
Карта пунктів прийому вторинної сировини Києва та інших міст України

На даний час на карті позначені пункти прийому вторинної сировини в Києві, Броварах та Тернополі. В майбутньому будуть включені і інші міста України. Карта розміщена на спеціально створеному “Екологічному порталі“.

До доповнення та актуалізації карти може долучитися кожен.

5 коментарів

  1. Мається на увазі безкоштовний збір вторсировини? Чи прийом макулатури за грошики теж? А як взнати де є такі пункти у Львові?
    Чи зорганізувати власноруч? ЖЕК по хребту не дасть?

    Юрій, sydoc@ukr.net

  2. чи є такі пункти у м. Вишневому і Боярці (К.Святошинський район), а також в Калинівці (Васильківський район)? Якщо так,то де?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *