Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Компанія Ernst&Young опублікувала черговий випуск щоквартального рейтингу привабливості країн для розвитку альтернативної енергетики, вперше до якого була включена і Україна. Включення до рейтингу України, а також Аргентини, Ізраїлю, Угорщини та Тунісу підкреслює тенденцію останніх років щодо переходу лідерства у розвитку альтернативної енергетики від розвинутих країн до країн, що розвиваються.

Україна потрапила до міжнародного рейтингу привабливості для розвитку альтернативної енергетики
Україна потрапила до міжнародного рейтингу привабливості для розвитку альтернативної енергетики

Україна в рейтингу посіла 32 місце серед 40 країн, набравши 37 балів із 100 можливих та випередивши Австрію, Туніс, Болгарію, Аргентину, Ізраїль, Угорщину, Чилі та Чехію. Перше місце в рейтингу посідає Китай із 70 балами, друге США (66 балів), а третє – Німеччина (65 балів).

В дослідженні фахівців Ernst & Young відзначається, що Україна має вражаючий потенціал для розвитку відновлюваних джерел енергії, а із прийняттям у 2009 році закону про “зелений тариф” – і сприятливі економічні умови для інвестицій в відновлювану енергетику. Серед викликів, які стоять на шляху розвитку альтернативної енергетики в Україні, на перше місце виходять складні дозвільні процедури та низький потенціал енергомережі до приєднання нових енергогенеруючих потужностей, особливо в регіонах, які мають значний потенціал для розвитку відновлюваної енергетики, наприклад, в Криму.

Найбільший потенціал для розвитку в Україні має вітрова енергетика, сонячна енергетика та будівництво малих гідроелектростанцій.

Нагадаємо, що лише восени 2010 року була введена в дію перша сонячна електростанція в Україні, а станом на листопад 2011 року потужність сонячних електростанцій України сягнула вже 148 МВт. Крім того, в 2011 році було введено в дію 25 МВт потужностей Новоазовської вітрової електростанції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *