Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

За інформацією “Української енергетики“, ТОВ “Оузіл Солар” закінчило будівництво сонячної електростанції потужністю 20 МВт в селі Кар’єрне Сакського району АР Крим. Про це сьогодні на відкритому засіданні Національної комісії регулювання електроенергетики України повідомив представник компанії. Відповідно до заявленого, регулятор видав ліцензію на право провадження діяльності з виробництва електричної енергії ТОВ “Оузіл Солар”.

Activ Solar завершила будівництво сонячного парку Охотнікове
Activ Solar завершила будівництво сонячного парку Охотнікове

Сонячна електростанція ТОВ “Оузіл Солар” є четвертою чергою сонячного парку “Охотнікове” загальною потужністю 80 МВт, розробником якого є компанія Activ Solar. Це найбільша сонячна електростанція на території Східної та Центральної Європи, яка вироблятиме близько 100 000 МВт год електроенергії на рік.

Нагадаємо, що раніше в 2011 році було введено в дію перші три черги проєкту сонячного парку поблизу села Охотнікове потужністю 20 МВт кожна. Операторами перший трьох черг є компанії “Омао Солар”, “Оспрій Солар” та “Оріол Солар“.

Кожна з чотирьох сонячних електростанцій сонячного парку “Охотнікове” складається із близько 90000 наземних кристалічних сонячних модулів, встановлених на площі 40 га.

Activ Solar завершила будівництво сонячного парку Охотнікове - найбільшої сонячної електростанції східної та центральної Європи
Activ Solar завершила будівництво сонячного парку Охотнікове - найбільшої сонячної електростанції східної та центральної Європи. Фото надане компанією Activ Solar.

Таким чином, загальна потужність сонячних електростанцій України досягла близько 108 МВт. Карту нових та діючих проєктів сонячних електростанцій України дивіться за посиланням.

Крім того, Activ Solar оголосила про відкриття офісу в Одесі, що дозволить компанії використовувати всі переваги розвитку в регіоні. В Одеській області вигідне географічне положення та хороший рівень сонячної іррадіації. Каве Ертефай, генеральний директор Activ Solar відмічає:  «Відкриття офісу в Одесі демонструє наш тривалий інтерес до регіону, і дозволяє нам більш ефективно розширювати свою роботу на місцевому ринку». Компанія планує створити істотну кількість робочих місць в регіоні для реалізації ряду проєктів сонячних електростанцій в 2012 та наступних роках.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *