Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Комітет з нагляду за дотриманням вимог Кіотського протоколу прийняв початкове рішення щодо недотримання Україною вимог Кіотського протоколу. Експерти ООН прийшли до висновку, що Україна не дотримується керівних принципів функціонування національних систем оцінки антропогенних викидів із джерел і абсорбції поглиначами парникових газів, а отже не відповідає вимогам для застосування ринкових механізмів Кіотського протоколу. Зокрема, вимогам статей 6 (механізм спільного впровадження) та 17 (міжурядова торгівля викидами) Кіотського протоколу.

Кіотський протокол
Україна ратифікувала Кіотський протокол 4 лютого 2004 року

Як наслідок, Україна тимчасово, до вирішення проблем із національним кадастром, втратила можливість брати повноцінну участь в ринкових механізмах Кіотського протоколу. Протягом трьох місяців Україна має надати Комітету з нагляду за дотриманням вимог Кіотського протоколу план із вдосконалення національної системи обліку викидів парникових газів.

Дане рішення та його наслідки набудуть чинності після остаточного їх підтвердження Комітетом з нагляду за дотриманням вимог Кіотського протоколу під час наступного засідання у жовтні 2011 року. До того часу Україна має право надавати додаткову інформацію щодо вдосконалення національної системи обліку викидів парникових газів та вирішення піднятих експертами ООН питань.

Від України в засіданні комітету приймали участь голова Державного агентства екологічних інвестицій України, Сергій Орленко, та начальник Управління національної системи обліку парникових газів, Олексій Хабатюк. Україна прагнутиме розглянути дане питання під час наступної конференції Сторін РКЗЗК ООН та зустрічі Сторін Кіотського протоколу, які відбудуться восени цього року в Дурбані.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *