Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Як повідомляє веб-сайт Українська Енергетика, у вівторок, 29 березня в Києві відбувся круглий стіл «Український ринок сонячної енергії: долаючи перешкоди до зростання», організаторами якої виступили компанія Sharp та громадська організація Dixi Group.

Інтерес до нового, але надзвичайно динамічного ринку виявили більше 100 учасників, серед яких – більше 50 компаній, зокрема представники бізнесу з України, Австрії, Німеччини, Росії, Молдови.

Серед гостей варто відзначити представників компанії Sharp Петера Тіле та Барбару Рудек, Надзвичайного та Повноважного Посла Японії в Україні п. Тадаші Ідзаву, заступника голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Марію Малую, заступника голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проєктами Віталія Дем’янюка, першого заступника голови Державного агентства екологічних інвестицій Івана Варгу, заступника начальника управління Національної комісії регулювання електроенергетики Віктора Кікотя, завідувача секретаріату Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олега Дудкіна, а також чимало бізнесменів, юристів, науковців, аналітиків.

В рамках круглого столу було представлено аналітичну записку про розвиток ринку сонячної енергії в Україні, яку було підготовлено експертами DiXi Group. Документ покликаний окреслити світовий досвід та запропонувати кроки з подолання існуючих бар’єрів для розвитку фотовольтаїки в умовах України, зокрема питаннях отримання „зеленого” тарифу, податкових та митних пільг, реалізації проєктів на місцях, підключення об’єктів до мереж, підготовки дозвільної документації, можливостей фінансової інфраструктури.

Презентації учасників круглого столу представлені на сайті “Українська енергетика“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *