Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

За інформацією НАЕР, уряд затвердив зміни до правил ввезення на митну територію України енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих.

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №444 від 14 травня 2008 року, яка визначає правила пільгового ввезення в Україну обладнання, необхідного для реалізації проєктів з енергоефективності, енергозбереження та використання відновлюваних джерел енергії (постанова від 9.02.2011 №80). Мета даних змін – привести процедуру звільнення від оподаткування та ввізного мита при ввезенні в Україну енергоефективного обладнання у відповідність до чинного законодавства.

Згідно з новим Податковим кодексом, перелік енергоефективного обладнання, яке звільняється від ввізного мита, має містити лише найменування товару та його код по УКТЗЕД (Українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності). У зв’язку з цим, графи «Одиниці виміру», «Обсяг» та «Вартість» було виключено.

Нагадаємо, що раніше до даного переліку вносилася інформація про потужність та вартість обладнання для сонячних та вітрових електростанцій, яке ввозилося на пільгових умовах для сонячних електростанцій в Криму та Новоазовської вітрової електростанції.

Новою редакцією постанови також передбачено, що суб’єкт господарювання, який започатковує енергоефективні проєкти, для отримання відповідних пільг в кожному випадку має подати до Міністерства економічного розвитку та торгівлі заяву про звільнення від податку на додану вартість та сплати ввізного мита із зазначенням найменування обладнання, що ввозиться.

[adsense size=’1′]

Крім того, суб’єктові господарювання буде необхідно подати висновок державної експертизи з енергозбереження про відповідність проєкту, за яким ввозиться обладнання, вимогам нормативно-правових актів і нормативно-технічних документів у сфері енергозбереження та відновлюваних джерел енергії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *