Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

На початку грудня 2010 року представництво Всесвітнього фонду природи WWF в Україні звернулося до видавців українських друкованих видань із пропозицією приєднатися до екопросвітницької роботи у сфері збереження ресурсів, розміщуючи на сторінках видань знак “Recycle”, щоб заохотити своїх читачів віддавати на переробку журнали та газети після прочитання.

Видавці долучаються до ініціативи Всесвітнього фонду природи
Видавці долучаються до ініціативи Всесвітнього фонду природи

Першою ластівкою змін у ставленні до проблеми вирубування лісів став журнал „Суперкроссвордист”, у другому номері (2011 року) якого з’явився цей обнадійливий знак. Як повідомляє сайт WWF, організатори сподіваються, що найближчим часом інші українські видання приєднаються до цієї практики, яка дозволяє у дуже легкий спосіб сприяти збереженню лісів нашої країни. Ця практика є доволі розповсюдженою серед друкованих видань Європи.

До того ж, в Україні нещодавно з’явилися виробники писального паперу з переробленої сировини, який може слугувати матеріалом для виробництва журналів та газет. Крім того, цей папір може використовуватися в офісах та вдома, що вже давно стало звичайним ділом у інших європейських країнах. Інтерес з боку споживачів призведе до збільшення обсягів виробництва такого паперу, сприяючи подальшому зменшенню вирубування дерев та збереження лісів України. Виробником паперу з переробленої сировини є Корпорація „АСС”, яка має заводи в Харківській та Житомирській областях. Продукцію корпорації – писально-офсетний (офісний) папір – можна придбати в українських інтернет магазинах.

Але, на сьогоднішній день, для виробництва паперу з переробленої сировини доводиться імпортувати макулатуру з інших країн, тому що Україна має високий потенціал, але система збору макулатури не досить налагоджена, та й свідомість українців ще не досягла належного рівня. Просвітницька робота WWF та інших природоохоронних організацій України має на меті показати, що невеликі зміни у споживчих звичках українців можуть призвести до великих позитивних змін для природи країни.

Протягом кампанії „Подаруй дереву кільце!” Всесвітній фонд природи закликав надсилати адреси пунктів прийому макулатури, до яких зверталися учасники у своєму місті. Тепер жителі різних міст України можуть дізнатися, де знаходиться найближчий до них пункт збору паперової продукції, завітавши на спеціальну сторінку сайту, яка продовжує поповнюватися.

Нагадаємо, що Україна щорічно витрачає мільйони доларів на купівлю макулатури за кордоном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *