Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Стан та перспективи розвитку

Як повідомляє консалтингова компанія GTM Research, в минулому році спостерігався рух вперед в реалізації нових проєктів з використанням технологій концентрування сонячної енергії, і ринок таких технологій продовжуватиме зростати найближчим часом, але разом з тим фахівці прогнозують зростаючу конкуренцію із проєктами використання сонячних батарей для виробництва електроенергії.

Як свідчать дані дослідження Concentrated Solar Power Markets Report 2010, загальна потужність діючих сонячних електростанцій на базі технологій концентрування сонячних променів станом на 2010 рік становила 921 МВт. 93% за потужністю – це сонячні електростанції на основі дзеркальних відбивачів параболічної форми. Майже всі подібні сонячні електростанції розміщені в США та Іспанії (99% від загальної встановленої потужності). Враховуючи кількістю проєктів, які нині розробляються, можна впевнено стверджувати, що найближчим часом лідерство утримуватимуть саме ці країни.

Потенційні проєкти сонячних електростанцій на основі технологій концентрування сонячного випромінювання
Потенційні проєкти сонячних електростанцій на основі технологій концентрування сонячного випромінювання. Дані GTM Research

Загальна потужність сонячних електростанцій, проєкти яких зараз розробляються або які уже будуються, за даними GTM Research, становить 19 777 МВт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *