Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Інвестиції в екологічні технології продовжують зростати
Інвестиції в екологічні технології продовжують зростати

Як повідомляє веб-сайт Renewable Energy World, відповідно до даних Bloomberg New Energy Finance інвестиції у відновні джерела енергії в 2010 році сягнули 243 мільярдів доларів – на 30% більше, ніж в 2009 році (186,5 мільярдів доларів).

Основними рушіями такого зростання стали активна політика щодо інвестицій в екологічні технології в Китаї, будівництво вітрових електростанцій на морському шельфі, зростання ринку сонячної енергетики в Європі та інвестиції в наукові дослідження в сфері відновної енергетики.

В Китаї інвестиції зросли на 30% й досягнули 51,1 мільярда доларів – найбільший показник серед усіх країн світу. Азія перетворилася на регіон-лідер за інвестиціями в альтернативні джерела енергії.

Інвестиції у дослідницькі проєкти перевищили 35 мільярдів доларів – головним чином за рахунок державних коштів.

Серед секторів альтернативної енергетики найбільш успішним 2010 рік був для сонячної енергетики, інвестиції в яку зросли на 49% і склали 89,3 мільярди доларів. Таким успіхом сонячна енергетика зобов’язана активним встановленням сонячних батарей у європейських країнах. За оцінками Bloomberg New Energy Finance, 86% інвестицій в дрібномасштабні проєкти сонячної енергетики мали місце в країнах, де було запроваджено зелені тарифи.

Інвестиції у вітрову енергетику зросли на 31% й сягнули 96 мільярдів доларів: 38% даних інвестицій було зроблено або в Китаї, або у великі шельфові вітрові електростанції на узбережжях європейських країн.

Особливих зрушень не відбулося в секторі біоенергетики: інвестиції у виробництво біопалива скоротилися з 8,1 мільярдів доларів до 7,9, а в проєкти з енергетичного використання біомаси та відходів – до 11,6 мільярдів доларів із 12 у 2009 році.

Відповідно до даних Bloomberg New Energy Finance, для стабілізації рівня викидів парникових газів до 2020 року інвестиції в альтернативні джерела енергії мають сягати 500 мільярдів доларів на рік вже у 2020 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *