Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Проєкти спільного впровадження

Оцінкою роботи України в напрямі реалізації проєктів спільного впровадження стало призначення заступника начальника управління гнучких механізмів Кіотського протоколу Нацекоінвестагентства Михайла Чиженка членом Наглядового комітету зі спільного впровадження Секретаріату РКЗК ООН. Зазначимо, що у комітеті представлено лише 20 країн, однією з яких стала Україна. Загалом, торік підготовлено 41 лист-підтримки та 31 лист схвалення, затверджено 16 ПСВ за національною процедурою.

У 2010 році спостерігалось значне зростання кількісних та якісних показників проєктної діяльності за механізмом спільного впровадження, а саме:

  • у 2 рази у порівнянні з періодом 2004-2009 років зросла кількість ПСВ, за якими була підготовлена проєктно-технічна документація та отримані позитивні детермінаційні висновки, на підставі яких Нацекоінвестагентство видало листи-схвалення;
  • у 3 рази у порівнянні з періодом 2004-2009 років зросла кількість ПСВ, за якими були підготовлені звіти про моніторинг та отримані позитивні верифікаційні висновки, на підставі яких Нацекоінвестагентство ввело в обіг одиниці установленої кількості (ОУК) та одиниці скорочення викидів (ОСВ).

Наразі Україна є лідером по впровадженню механізму спільного впровадження за ст.. 6 Кіотського протоколу, посідаючи:

  • першу позицію за кількістю затверджених та зареєстрованих ПСВ за міжнародною процедурою (15 проєктів);
  • першу позицію за кількістю введених в обіг ОСВ;
  • другу позицію за кількістю затверджених та зареєстрованих ПСВ за національною процедурою (25 проєктів), поступаючись лише Чехії, яка впроваджує дрібномасштабні ПСВ, об’єднані у 7 однотипних пакетів.

Для України існує необхідність подальшого вдосконалення національних процедур шляхом розвитку відповідної нормативно-правової бази. Планується запровадити нові види проєктної діяльності за механізмом спільного впровадження, а саме: програми діяльності спільного впровадження, дрібномасштабні проєкти спільного впровадження та їх пакети. Це дозволить “охопити” та розповсюдити механізм спільного впровадження на інші сектори економіки України, які вкрай потребують залучення іноземних інвестицій.

[adsense size=’1′]

Як акцентував увагу присутніх головуючий на Колегії Перший заступник голови Нацекоінвестагентства Іван Варга, такий надвеликий обсяг роботи зробив колектив із загальною чисельністю лише 65 осіб. Але досягти значних зрушень вдалося лише завдяки увазі та розумінню до проблем Нацекоінвестагентства з боку Президента України Віктора Януковича та Прем’єр-міністра Миколи Азарова, – наголосив Іван Варга. За його словами, завдяки цьому з квітня 2010 року Нацагентство набуло самостійного статусу, що значно посилило позицію України на міжнародних переговорах та було позитивно сприйнято закордонними контрагентами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *