Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11


Представник Японії на кліматичній конференції в Японії, Куні Шимада (Kuni Shimada)
Представник Японії на кліматичній конференції в Японії, Куні Шимада (Kuni Shimada)

Представник Японії на кліматичній конференції в Мексиці, Куні Шимада (Kuni Shimada), заявив, що його країна вважає Кіотський протокол застарілим й за жодних обставин не буде брати на себе жодних зобов’язань зі скорочення викидів парникових газів в рамках даної угоди в разі продовження її дії після 2012 року.

За межами впливу Кіотського протоколу залишаються найбільші забруднювачі та споживачі енергії в світі – Сполучені Штати Америки та Китай. З огляду на це, Японія не бажає обговорювати другий період зобов’язань в рамках Кіотського протоколу, а натомість хоче бачити нову рамкову угоду, яка б включала США та країни, що розвиваються (головним чином Китай та Індію).

Така позиція викликана і заявами промислових груп Японії, які напередодні конференції закликали уряд не погоджуватися на продовження дії Кіотського протоколу. За відсутності зобов’язань з боку США, Китаю та Індії, на думку промисловців Японії, країна матиме труднощі в конкуренції на світовому ринку, а також всередині країни через спад розвитку економіки та підвищення рівня безробіття.

Спільну заяву оприлюднили асоціації виробників металургійної, нафтопереробної, цементної, хімічної, газової, автомобільної, целюлозно-паперової промисловостей, а також об’єднання енергетичних компаній та компаній, що працюють в сфері інформаційних технологій.

За таку позицію представники громадських організацій назвали Японію “Динозавром дня” на кліматичній конференції в Канкуні:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *